– Otteluraportit, Superpesis

Kirittärien pelin kehittyminen jatkuu ja paluun tehneet Mari Mantsinen ja Eeva Mäki-Maukola pelasivat heti hienoa ulkopeliä.

Itä-Länsi-tapahtuman esiotteluna Hippoksella pelattiin klassikko Kirittäret-Pori. Peli oli myös Eeva Mäki-Maukolan ja Mari Mantsisen paluuottelu ja Hippoksen ennätysyleisö odottikin paluuta vesi kielellä.

Mari Mantsinen palasi lähes vuoden loukkaantumistauolta kuin ei koskaan olisikaan ollut pois. Heti ensimmäistä syöttöä Porin kaari huusi vääräksi, mutta niin vain Mantsisen syöttö kopsahti lautaseen ja syöttötuomarikin näytti valkoista. Mantsinen jatkoi loistavia otteita kautta pelin. Eeva Mäki-Maukola pelasi linjassa myös tehokkaasti kuten ennenkin.

Peli alkoi molemmilta joukkueilta tarkalla ulkopelillä ja ensimmäinen vuoropari pelattiin juoksuitta. Toisen vuoroparin aloittavalla Mari Mantsinen otti Porin kärjestä kärpäsen, mutta Pesäkarhut rakensi erinomaisilla lyönneillä ajotilanteen. Porin Tiia Peltonen löi hienolla merkkaamattomalla välilyönnillä lukemiksi 0-1, mutta Kirittärien ulkokenttä kesti jatkopaineen.

Toisen tasoittavalla Viivi Partanen löi vahvasti kolmospuolelle ja läpilyönnillä pääsi kakkoselle. Partanen käytti saman tien hyväkseen Porin ulkokentän pientä herpaantumista ja karkasikin saman tien kolmoselle asti. Kirittäriltä palotonta ajolähtöä tuli purkamaan Tinja Töyrylä, jonka linjalyönti yllätti Porin ulkokentän ja Partanen toi tasoitusjuoksun. Heti seuraavalla lyönnillä jokeripaidassa pelannut Emmi Särkioja löi upealla kakkosrajanäpillä Kirittäret 2-1 johtoon eikä kahta ilman kolmatta, kun Särkiojan välilyönnillä Saana Kamppinen toi lukemiksi 3-1. Kolmannessa vuoroparissa Kirittäret sai sotkettua Porin ykköskärkeä, mutta silti Pori sai rakennettua jälleen tilannetta. Henna Suominen löi vastustamattomasti kakkosjatkeen kumuralla kavennuksen 3-2, mutta Kirittärien tiivistynyt ulkopeli piti Porin aisoissa lopun jakson ajan ja ensimmäinen jakso päättyikin näihin lukemiin.

Mari Mantsinen palasi vahvasti lautasen ääreen lähes vuoden tauon jälkeen.

Helteisessä kelissä pelattu ottelu oli jälleen pelaajille vaativa ja se ehkä näkyi molempien joukkueiden sisäpelissä erityisesti toisella jaksolla. Molempien ulkopeli oli erittäin tarkkaa ja tilanteita syntyi vain hienoilla lyönneillä. Juoksuja saatiin odotella neljänteen vuoropariin asti, kun aloittavalla Venla Karttusen kakkosjatkeen kumuran Porin kakkoskoppari sai vain vaivoin katkaistua ja Viivi Partasen oli helppo työ tuoda Kirittärien johtojuoksun. Tasoittavalla Pori kuitenkin rakensi hyvillä lyönneillä kärjestä tilanteen ja Tiia Peltonen löikin ottamattomalla lyönnillä tasoitusjuoksun. Kirittärien ulkokenttä piti kuitenkin loppuun asti eikä Pori pystynyt lyömään jakson voittojuoksua, vaan jakso tasattiin 1-1 ja koko ottelu Kirittärille 1-0 (3-2, 1-1).

Kirittäret pelasi kokonaisuutena varmaan kauden tasapainoisimman ottelunsa ja onnistui riittävän hyvin myös sisäpelissä vahvaa Porin ulkopeliä vastaan. Kirittärien tiukka kesäkuun lopun otteluohjelma tuotti jakson Mansen vieraana, vierasvoitot Porista ja Lapualta sekä kotivoiton Pesäkarhuista. Itä-Lännen jälkeen Kirittäret pääsee pienelle lepo-ja harjoittelutauolle ennen seuraavan viikonlopun kotipelejä Vaasan Mailattaria ja Joensuun Mailaa vastaan.

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen voittoon Porista.

– Hieno voitto, ei oltu nyt 3p arvoisia. Vähän kuin Lapualla saatiin hyvät iskut ensimmäisen jakson alkuun. Ollaan lyöty paukkuja toukokuun jälkeen ulkopeliin ja tehtiin palot niistä paikoista kuin pitikin. Seuraavaksi katse on varmaan sisäpelin kehittämisessä.

– Ulkopelissä on menty eteenpäin. Olen ylpeä joukkueesta, kovia pelejä ollaan pelattu Poria, Mansea ja Lapuaa vastaan ja tuloksena yksi jaksotappio.

Kirittärien ykköspalkittu Venla Karttunen oli myös tyytyväinen pisteistä.

– Saatiin hyvä lataus peliin ja pelissä kaikki oli kuin ennen. Tuntui, että hyvin klikkasi yhteen tämä meidän nyt vähän erilainen yhdeksikkö. Näissä peleissä sisäpeli on usein vähän nahkeaa, mutta pelattiin oikein hyvää ulkopeliä.

Eeva Mäki-Maukola oli voittoisan paluun jälkeen ilosella mielellä.

– Oli hieno kyllä pelata. Ennen peliä oli sopivaa jännitystä, mutta se oli sellaista positiivista jännitystä. Lähipäivät ollut hyvä fiilis. Ulkopeli tuli harjoituksissa aika pian ja sisäpelikin sieltä varmasti tulee, kun saadaan harjoituksissa toistoja alle.

Mari Mantsisen paluuta oli odotettu pitkään ja vihdoin se toteutui huippuottelussa Poria vastaan uuden Hippoksen ennätysyleisön edessä. Mantsinen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Mahtava oi päästä palata pelikentäle ja tehdä se vielä kotiyleisön edessä. Hippoksen yleisö oli hienosti pelissä mukana. Kun ensimmäinen syöttö nousi ja Porin väärähuudosta huolimatta kopsahti lautaseen, niin tuli semmoinen tunne, että noniin tästä lähtee ja yleisöltäkin tuli siihen hieno reaktio. Ennen peliä ei voinut oikein olla täysin varma millaista peliä tulee, mutta sieltä jostain selkärangasta se peli tuli ja yleisö oli ottelussa mahtavasti mukana.

Hippoksen katsomokommentteja antoivat Matti ja Manta.

– Konkaripelaajat Mantsinen ja Mäki-Maukola pelasivat paluutottelussa hyvin. Tunnelma oli erittäin hyvä.

Ottelun Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Palkitut

IVenla KarttunenKeskisuomalainenPelaajakortti
IIMari MantsinenPelaajakortti

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti