Kirittärien Superpesiskausi päättyi nelossijaan

 – Otteluraportit, Superpesis

Seinäjoen Maila-Jussit palasi vuosikymmenten tauon jälkeen mitalikantaan.

Kirittärien kausi 2024 oli vaiherikas eikä kovinkaan moni toukokuun lopulla olisi lyönyt vetoa Kirittärien pelaamisesta mitalipeleissä. Kirittäret käänsi kuitenkin pelillisen kelkkansa kauden aikana komeasti ja väänsi itsensä mitalipeleihin, mutta tällä kertaa vastus siellä oli liikaa.

1. Pronssiottelu Kirittäret – SMJ 0-2 (3-6, 2-4)

Ensimmäisessä pronssiottelussa Hippoksella Kirittäret sinnitteli hienosti ensimmäisen jakson, mutta Seinäjoen hyvin pelanneen ykköskärjen kotiuttajana Aino-Kaisa Mantere oli jälleen erittäin tehokas ja ratkaisi neljännen tasoittavalla sisävuorolla jaksovoiton Seinäjoelle kakkosluukun läpilyönnillä. Ottelun kolmostilanteet menivät lähes tasan, mutta ero tuli erityisesti kotiutusten tehokkuudessa – toisella jaksolla Seinäjoelle riitti kolme lyötyä juoksua neljästä yrityksestä. Mantere löi tehot 1+5, muut lyödyt menivät Tiia Valtaselle ja Silja Syrjälälle. Kirittäret sai ottelussa yhden juoksun harhaheitolla, Laura Toikkanen löi 1 ja Emmi Särkioja löi 3, kärjessä Viivi Partanen meni upeasti kentälle ja toi peräti 4 juoksua. Lukemat merkittiin Kirittäret-SMJ 0-2 (3-6,2-4).

Harvian Jälkilöylyt

Lauantain lehdistötilaisuus

Hippoksen katsojakommentin lauantaina antoi Tomi Heikkinen.

– Huonot fiilikset pelistä, kun Kirittäret hävisi. Jos lyhyesti jotain sanoo, niin Kirittäret hävisi sisäpeliin. SMJ:llä se oli selvästi parempaa.
– Ratkaisupeleissä tuli myös pientä lipsumista ulkopelissäkin, erityisesti kun oltiin tappiolla.
– Koko kauden osalta kotiuttamisen laatu oli se, missä on parannettavaa.

Tilastot lauantailta https://www.pesistulokset.fi/ottelut/106889

IViivi Partanen
IIEmmi Särkioja

2. Pronssiottelu SMJ-Kirittäret 2-0 (3-1, 3-1)

Sunnuntain ottelussa Seinäjoella Kirittärillä oli mahdollisuus mitaleihin voittamalla ottelu ja voittojen mennessä tasan olisi pelattu mitalit ratkaiseva kotiutuskilpailu. Ottelun teema oli kuitenkin sama – Kirittäret sai kyllä rakennettua riittävästi tilannetta, mutta kotiutukset jäivät tälläkin kertaa piippuun ja Aino-Kaisa Mantere löi 4 juoksua, lisänä kunnarit tyhjään kenttään Maiju Mäntylälle ja Sanni Syrjälälle. Viivi Partanen meni kentälle jälleen erinomaisesti (7/7), kotiutukset onnistuivat Tinja Töyrylältä ja Laura Toikkaselta. Jälleen kotiutustilanteet menivät ottelussa käytännössä tasan, mutta Mantereen tehokkuus oli Kirittärille tänä syksynä liikaa lukemin SMJ-Kirittäret 2-0 (3-1,3-1) ja pronssit jäivät Seinäjoelle 45 vuoden tauon jälkeen. Kirittäret.fi onnittelee Seinäjoen Maila-Jusseja ansaituista mitaleista, erityisesti toistaiseksi pelinjohtotehtävät jättävää Juha ”Upi” Antikaista.

Viivi Partanen meni kentälle 100% tehoilla. Kuva Juha Leskinen

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt.

– Ei oltu huonoja, mutta SMJ oli parempi. Melkein kaikki numerot olivat tasan, mutta Mantereen kohdalla tulee ero. Jos noin lyö syksyllä, niin siitä pitää antaa iso arvostus Mantereelle.
– Koko kauden osalta oppirahojen kanssa ei voi oikaista ja niitä nyt sitten kovasti maksellaan. Talven pimeydessä jatketaan ja ensi vuonna ollaan siltä osin vahvempia.
– Ei pystytty enää syksyllä parhaimpaan, se taisi olla meille runkosarjan lopussa. Ehkä se tulee meille oppirahojen kautta, että ollaan vuoden päästä tässä hetkessä vahvempia.

Kirittärien kapteeni Venla Karttunen summasi ottelun jälkeen peliä ja vähän kauttakin.

– Hieman samaa kuin edellisissä peleissä, tehtiin liikaa virheitä. Tehtiin kyllä riittävästi tilannetta, mutta ei saatu lyötyä juoksuja. Sunnuntaina kaksi lyötyä oli auttamatta liian vähän.
– Pitkä matka tultu tähän pisteeseen, semmoista oppimista ja kasvua oli koko kausi, se riitti nyt tähän. Hetki huilataan ja sitten taas uuteen kauteen.

Mari Mantsinen taisteli jälleen hienosti ja otti kärpäsiä SMJ etenijöistä. Kuva Juha Leskinen


Tilastot sunnuntailta https://www.pesistulokset.fi/ottelut/106890

Palkitut

IVenla Karttunen
IIEeva Mäki-Maukola

Seinäjoelle yli 2000 katsojan joukkoon oli saapunut myös lukuisia Kirittärien faneja. Tällä kaudella Hippoksen kotiotteluiden otteluraporteissa oli mukana myös katsojan kommentti ja kauden päätöksen kunniaksi annetaan sana paikalle saapuneille innokkaille faneille myös vierasottelussa, kiitokset kommenteista Esa Launis, Tomi Heikkinen, Kai ja Heli Voutilainen, Ari Tuominen ja Tuula Nissinen.

– Taisi käydä niin, että meidän kuntohuippu oli tuossa noin kuukausi-puolitoista sitten. Ei oltu syksyn joukkue kuten yleensä ja se näkyi näissä viimeisissä peleissä valitettavasti

– Kyllä meillä välillä oli kolmostilanteitakin hyvin, mutta kotiuttajia ei oikein löytynyt.

– Ei ole eiliseen täydennettävää, eilen puhuin, että kotiutukset olivat huonoja ja ne oli sitä tänäänkin. Ehkä näkyi väsymistä, vähän ollaan vajaalla eikä ihan sitten vaan riitä.

– Kuntohuippu ei osunut, samaa mieltä edellisten kanssa. Kotiutuksissa petrattavaa.

Vaikka moni fani on varmasti pettynyt kauteen – erityisesti Kirittärien erittäin menestyksekästä lähihistoriaa vasten – niin kuitenkin kovimmatkin fanit jaksavat kaivaa positiivista kaudesta ja ennen kaikkea uskoa tulevaan.

– Jos mietitään ihan alkukautta, niin kuinka moni uskoi että oltaisiin edes neljänsiä!

– Ei pidä olla pettynyt siitä että tultiin neljänneksi.

– Niin tietyllä tavalla oli positiivista, että oltiin peräti neljänsiä!

– Ensi kaudelle opetellaan lyömään tolpasta kunnolla ja päästään hallissa lyömään pitkää lyöntiä, muutenkin hallista päästään rakentamaan seuraavaa kautta kunnolla!

Jostain syvältä kumpuavaan positiiviseen pohjavireeseen on hyvä päättää Kirittärien peliraporttikausi 2024. Joukkue taisteli syvältä Päijänteen syvänteen pohjalta itsensä ensin nenä pinnalle ja aina mitalin reunaan asti, muttei tällä kertaa ote pitänyt. Kirittäret.fi kiittää kaudesta joukkuetta ja pelaajille annetaan nyt hetki aikaa palautua raskaasta kaudesta henkisesti ja fyysisesti ennen kuin katse suunnataan kaudelle 2025, toivottavasti hyvissä ajoin jo uudessa isossa harjoitushallissa.

Seura on muutakin kuin pelaava joukkue – taustalla kiitoksen ansaitsee myös koko muu valmennusryhmä, huoltojoukot, muu mediaryhmä kuin seuran johtoporras. Ottelutapahtumissa Hippoksella on iso jouko ihmisiä eri rooleissa niin ottelun järjestämisessä, kioskimyynnissä kuin järjestyksenvalvonnassakin, kiitokset myös heille. Heidän panoksensa ei yksin riitä, vaan siinä tarvitaan myös lukuisaa joukkoa yhteistyökumppaneita ja erityisesti Faneja, jotka seuraavat joukkuetta niin hyvinä kuin heikompinakin hetkinä niin etänä kotisohvalta, välillä myös vieraspeleissä ja ilahduttavan runsaslukuisesti myös Hippoksen katsomossa.

Kerran Kirittäret – aina Kirittäret, myös tappion hetkellä.

Kiitokset Faneille – tapaamme toivottavasti taas hallipeleissä ja viimeistään Hippoksen katsomoissa ensi kesänä!

Kiitokset kaikille kaudesta!
T: Raporttivastaava Jussi

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös