Kirittäret taipui Manselle välierissä kolmannen kerran

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittärien tie vie kaudella 2024 pronssiotteluihin Seinäjokea vastaan

Kirittäret oli Tampereen kaupissa selkä seinää vasten kahden ensimmäisen välierän tappion jälkeen. Edellisissä otteluissa Manse oli avannut vahvasti ja Kirittäret oli toisella jaksolla parantanut peliään, muttei riittävästi. Hieman sama kaava toistui myös Tampereella kolmannessa välierässä, kun vaarallisesti lyönyt Mansen ykköskärki paineisti jatkuvasti Kirittärien ulkokenttää. Manse avasi heti ensimmäisen aloittavalla juoksutilinsä, kun Siri Eskola kumura upposi väliin ja nopea Saaga-Angelia Raudasoja toi selkeän juoksun. Kirittäret tasoitti kuitenkin välittömästi, kun palottomassa ajolähdössä Emmi Särkioja haastoi kakkospussin pelaajaa ja ottelussa lähes täydellisesti kentälle mennyt Viivi Partanen toi lukemiksi 1-1.

Tämän jälkeen ensimmäisellä jaksolla Manse meni menojaan. Ensin toisessa vuoroparissa Raudasojan hurja pommi meni takaa läpi ja varsin erikoisella lyönnillä Liina Olenius lisäsi johtolukemat jo Manselle 3-1. Oleniuksen lyönnillä ajolähdöstä ensin Mansen takaetenijä teki kakkosvälillä täydellisen maskin etulukija Viivi Partaselle, pallo sirvahti hieman sivuun räpylästä, osui takana edenneeseen Virpi Hukkaan ja siitä ulkopelaajien tavoittamattomiin. Kolmannessa vuorossa Raudasoja löi jälleen läpi, tällä kertaa vaihtotilanteessa kolmosrajasta toisen kunnarin arvoisesti 1+1 ja Siri Eskola löi jälleen kumuraa väliin lukemiksi jo 6-1. Tasoittavalla Tinja Töyrylä haastoi jälleen Mansen takalukijaa linjassa ja kavennus 6-2 oli ensimmäisellä jaksolla laiha lohtu.

Kirittärien ykköspalkittu Viivi Partanen meni jälleen upeasti kentälle. Kuva Juha Leskinen

Toisella jaksolla peli oli jälleen huomattavasti tasaisempaa, mutta Mansen paine sisäpelissä toi riittävästi virheitä Kirittärien ulkopeliin. Kaksi ensimmäistä juoksua heiteltiin Manselle ja kolmaskin – joskin hyvä lyönti – ei vaan tarttunut Kirittärien ulkokentän räpylään. Tuurikaan ei ollut Kirittärillä myötä, kun Kirittärien jo juoksuksi näytetty mainio kotiutusnäppi tuomittiin pitkällisen videotarkistuksen jälkeen kuitenkin paloksi.

Kirittäret sai kuitenkin avattua toisen jakson juoksutilinsä jälleen Mansen takalukijan tontilta, mutta se ei lauantainakaan riittänyt jaksovoittoon. Manse vei kovan ykköskärjen kannattelemana kolmannenkin ottelun ja samalla koko välieräsarjan puhtaasti 3-0. Erittäin kuluneen sanonnan mukaan onni pitää ansaita eikä koko ottelusarjassa pomputkaan tällä kertaa olleet laisinkaan Kirittärien puolella ja vahvaa Mansea vastaan Kirittäret olisi jonkun pompun kyllä tarvinnutkin omalle puolelleen. Perättäiset onnistumiset olivat Mansea harvemmassa ja vaikka Kirittäret teki alkukauden vaikeuksien jälkeen huiman pelillisen tason noston, niin se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt. Selkeästi parempi joukkue kuitenkin meni finaaleihin ja Kirittärien kausi jatkuu vielä kaksiosaisessa pronssiottelusarjassa Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan seuraavana viikonloppuna 31.08.-01.09.2024.

Kirittärien tie vie tällä kertaa pronssiotteluihin. Kuva Juha Leskinen

Ottelun jälkeen joukkueen tunnelmat olivat ymmärrettävästi pettyneitä. Mattias Kitola totesi lukemien olleen selkeät.

– Onnittelut Manselle finaalipaikasta, 3-0 ei anna selityksille sijaa. Oltiin ensimmäisellä jaksolla tunnetilaltaan paremmin mukana, tuntui että jakso oli ehkä numeroita tasaisempi. Me ei tässä kohdassa pelattu meidän parasta peliä ja kannan siitä vastuun.
– Tässä varmaan pikkaisen toivutaan ja katseet sitten pronssiotteluihin. Tämän joukkueen puolesta taistellaan kuitenkin loppuun ja viimeiseen pillin vihellykseen asti.

Kirittärien kapteeni Venla Karttunen summasi välieräsarjaa ja lyhyesti myös edessä siintäviä pronssipelejä.

– Tehtiin paljon toissijaisia virheitä ja pelattiin huolimattomasti. Niitä tehtiin kyllä Raumaakin vastaan, mutta Manse rokotti kun itse hölmöiltiin.
– Pitkä kausi ollaan tehty töitä yhdessä, loppuun asti kyllä mennään. Tietenkin suurin tavoite ei nyt toteudu, mutta vielä on mitalimahdollisuus. Pari päivää varmaan palautellaan ja palataan sitten pesiksen ääreen.

Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/106783

Ottelun Huippuhetket Ruutu-palvelussa: https://www.ruutu.fi/video/4590486

Palkitut

IViivi Partanen
IIEmmi Särkioja

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös