Manse kaatoi Kirittäret toistamiseen välierissä

– Otteluraportit, Superpesis

Toisen jakson hyvä taistelu ei riittänyt jatkopalloille.

Ottelu käynnistyi hieman samoissa merkeissä kuin Tampereellakin eli MansePP sai heti alussa hurmosta päälle kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä takakentältä. Kirittäret eivät saaneet konetta kunnolla käyntiin ennen kuin Manse oli hyvillä lyönneillä takonut taululle jo lukemat 0-5.

Toisen tasoittavalla sisävuorolla Kirittäret sai kuparisen vihdoin puhki, kun kahdella palolla ajolähdöstä Ronja Salmela löi mainion hidastetun kakkospolttajalle ja hyvillä lähdöillä Venla Karttunen toi selkeän juoksun. Kirittäret lähti hakemaan vielä uutta tilannetta ja vaikka tilanne joskus näyttäisi hankalalle, niin aina kannattaa pelata loppuun asti. Jokeri Saana Kamppinen saateltiin ensin kakkospesälle ja Elsa Nyman tuli viimeisenä lyöjänä vuoroon. Ensimmäinen merkattu lyönti meni harmillisesti laittomaksi, joten etenijä piti saada kotiin viimeisellä lyönnillä kakkoselta asti. Mansen ulkokenttä peruutteli lähes rajoille asti, mutta niin vain Elsa Nyman onnistui uittamaan pallon muutenkin Kirittärien painostuksen kohteen takalukija Hanna Lammelan selän taakse ja vaikka Ella Korpela kohtuullisesti lopulta palloon pääsikin, niin tuulennopea Saana Kamppinen toi kuin toikin sisävuoron toisen juoksun kovilla lähdöillä suoraan kakkoselta ja vuoro pääsikin vielä jatkumaan. Kirittäret oli hyvin lähellä tehdä vielä kolmannenkin juoksun, kun jatkotilanteen ajolähdöstä Mari Mantsisen merkattu ohitusnäppi meni linjaan asti, mutta harmillisesti takaetenijä meni liian läheltä kiiniottajan edestä ja tuloksena olikin estäminen eikä juoksua syntynyt.

Manse pommitti ensimmäisellä jaksolla lisäjuoksuja tasaisesti ja Tinja Töyrylän kakkosluukun läpilyönnillä tullut Kirittärien kolmas juoksu oli lähinnä kosmetiikkaa. Ensimmäisen jakson loppulukemissa 3-8 ei ollut suuremmin jossiteltavaa, vaikka pari selkeää juoksua jätettiinkin ottamatta pienillä virheillä.

Toisella jaksolla – Tampereen pelin tapaan – Kirittäret paransi otteitaan ja piti Mansen lyöjät kurissa aivan jakson lopulle asti. Tinja Töyrylä löi välilyönnillä Kirittäret 1-0 johtoon toisen aloittavalla ja kolmannen aloittavalla Kirittärien paine toi lisää tulosta. Ensin kärjestä Emmi Särkioja kotiutti kakkospuolen välilyönnillä Eeva Mäki-Maukolan ja jatkotilanteesta Ronja Salmelan löi lähes täydellisen kääntövarren kakkosrajaan jo päivän kolmannen juoksun tuonut Saana Kamppinen eteni tuulispäänä kotiin lukemiksi 3-0.

Hyvällä ulkopelillä nämä lukemat olisivatkin mukava lähtökohta jaksovoittoon, mutta Mansen huippunopealle kärjelle ja kovia lyöjiä vastaan se ei nyt riittänyt. Siri Eskola kavensi ensin kolmannen tasoittavalla 3-1 ja neljännen tasoittavalla Kirittäret sai jo pari etenijää pidettyä poissa kentältä Mansen kärjestä. Saaga-Angelia Raudasoja kentälle kuitenkin meni ja Virpi Hukalla Manse lähti vaihtamaan kahta pesänväliä. Harmillisesti kakkospesään suuntautunut sirvahti kiinniotossa ja kaikeksi epäonneksi kimmahti sen verran myös Köyhälampea kohti, että pallo valuikin lopulta kakkospuolen aidan alta tuloksena takatilanteen tai maksimissaan yhden juoksun asemesta kunnari ja tavallinen, jakso tasoihin 3-3 ja samalla koko ottelu Manselle 0-1 (3-8, 3-3).

Tilastojen valossa ottelu oli lopulta erittäin tasainen, kolmostilanteet olivat lähes tasan, mutta Manse sai selkeästi enemmän keskiosumia palloon erityisesti ensimmäisellä jaksolla. Kirittäret on nyt molemmissa välierissä hieman antaneet liikaa siimaa ensimmäisellä jaksolla, mutta parantaneet selkeästi toisella, muttei kuitenkaan riittävästi. Kirittäret on nyt tiukassa paikassa välieräsarjan suhteen ja tarvitsee kolme peräkkäistä voittoa finaalipaikkaan. Tämä ei tosin ole ensimmäinen kerta, monella on varmasti hyvässä muistissa vielä edellinen välieräsarja Mansea vastaan vuonna 2021.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli mietteliäänä pelin jälkeen.

– Vähän tuntui että kesti hieman käynnistyä. Manse löi hyvin laadukkaasti ekalla jaksolla. Pikku hiljaa päästin sarjaan mukaan ja vähän kuskin paikallekin toisella jaksolla. Ei saatu lyötyä enemmän pinnoja eikä saatu puolustettuakaan johtoa. Vähän lipsahti jakso, tässä vaiheessa kautta ei vaan kärsi ulkona tai sisällä lipsautella. Viimeksi kun Mansen kanssa pelattiin, niin oli tässä kohtaa 0-2 ja voitettiin kuitenkin 3-2. Lauantaita kohti mennään.

Kirittärien ykköspalkittu 2 juoksua lyönyt Ronja Salmela harmitteli tappiota.

– Ekalla jaksolla aloitettiin ihan hyvin, sitten Manse löi pari juoksua ja löi tosi hyvin palloa väliin. Ei pystytty sisällä vastaamaan. Toinen jakso oli varmaan kokonaisuutena tämän ottelusarjan parasta peliä. Ehkä jotain olisi voitu ansaitakin, mutta se pitää kyllä ottaa. Ei otettu, nyt pitää voittaa sitten 3 peliä putkeen.

Kuva Juha Leskinen

Hippoksen katsomokommenttia antoi tällä kertaa Ari Tuominen.

– Ensimmäinen jakso oli ihan ohipeli, peli oli jotenkin hermostunutta, mutta Mansella oli puhtaita lyöntejä. Mansella on nopea kärki ja siihen perään kolme kovaa lyöjää.
– Loppua kohti kaikki muuttui paremmaksi, lyönnit onnistuivat ja kaikki oli hyvin oikeastaan viimeiseen lyöntiin asti. Siinä vähän pomppasi, aidan ali eikä osunut mihinkään tolppaankaan ja se oli sitten siinä. Meidän lyömänä meidän tuurilla se olisi osunut tolppaan 🙂
– Nyt voitetaan sitten kolme peliä putkeen!

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Palkitut

IRonja Salmela
IISaana Kamppinen

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti