Kirittäret välieriin kolmannen puolivälierävoiton jälkeen Rauman Ferasta

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret oli jälleen vastustajaansa tylympi ja pelasi vahvasti oikeissa paikoissa.

Vaikka pudotuspelit yleensä ovat hyvin vähäjuoksuisia otteluita, niin kolmannessa puolivälierässä Raumalla oli niin sanottu “lyöntikeli” eli lyöjille oli ajoittain reipastakin myötätuulta ja kopparit joutuivat pelaamaan lähes takarajalla tehden siten paljon tilaa muualle kenttää. Kirittäret oli painanut kahdella edellisen pelin voitollaan Rauman Feran selkä seinää vasten. Pakkovoitto ei Rauman pelissä kuitenkaan aivan loppua lukuun ottamatta näkynyt, vaan aivan pelin loppua lukuun ottamatta Rauman joukkue pelasi varsin yritteliästä peliä.

Kirittäret aloitti pelin tällä kertaa sisältä ja päätti olla heli ottelun alusta kuskin paikalla. Kärki sai rakennettua heti tilannetta, mutta vaikka ensimmäinen kotiutusyritys ei onnistunut, niin toisella mahdollisuudella Eeva Mäki-Maukola toi Tinja Töyrylän välilyönnillä ottelun avausjuoksun. Tasoitusta ei tosin jouduttu odottelemaan kovin kauaa, kun koko ottelusarjassa vaarallisesti lyöneen (ja tässä ottelussa Rauman kaikki juoksu lyöneen) Eveliina Kestin lyönti sirvahti polttolinjasta ja Essi Kesti toi 1-1. 

Kirittäret lisäsi painetta kolmannessa sisävuorossa, kun ykköskärki sai rakennettua palottoman ajolähdön. Ensimmäinen juoksun paikka hieman hukattiin, mutta toisesta mahdollisuudesta Tinja Töyrylä löi Kirittäret jälleen johtoon keskisaumasta Saana Kamppisen kiitäessä kotiin. Jatkotilanteessa Ronja Salmelan lyönti löysi tilaa kolmoskopparin edestä ja Venla Karttunen lisäsi johdon jo lukemiin 1-3.

Ottelun edetessä Kirittärien ulkopeli tiivistyi jälleen entisestään erityisesti kotiutusyritysten puolstamisessa. Kuva Juha Leskinen

Tasoittavalla vuorolla Kirittäret pelasi tiukkaa ulkopeliä ja kahdella palolla juhlikin jo kolmatta paloa kakkospesältä, mutta ottelun tuomariston lievästi erikoisella tulkinnalla palo peruttiinkin ja Rauman Fera sai kuin saikin uuden mahdollisuuden, jonka sitten hyödynsi lähes maksimaalisesti – joskin jälleen pienellä Kirittärien avulla. Kakkosluukkuun suunnatussa lyönnissä tuli pientä epäselvyyttä kuka pallon ottaa ja kun pallo lipsahtikin läpi, niin Rauma tasoitti yllättäen lukemat 3-3.

Neljäs vuoropari oli sitten kuin ottelu tai jopa ottelusarja minikoossa, kun toinen joukkue käyttää paikkansa, mutta toinen ei. Aloittavalla sisävuorolla Kirittärien ykköskärki rakensi yhden palon ajolähdön, josta Emmi Särkioja löi pallon tylysti keskeltä väliin ja Viivi Partasella oli helppo työ tuoda Kirittäret jälleen johtoon 3-4. Tasoittavalla Rauma sai rakennettua palottoman ajolähdön, josta Rauman joukkue kävi kolmasti lyömässä päätään seinään Kirittärien kovaa ulkokenttää vastaan ja joka kerta tuloksena oli palo.

Toisella jaksolla Kirittäret sitten karsi entisestään pieniä ulkopelivirheitä pois ja teki Rauman tilanteen yhä tukalammaksi. Omakaan sisäpeli ei suuremmin loistanut, mutta toisen tasoittavalla ykköstilanteessa kapteeni Venla Karttusen merkattu vaihtolyönti etupelaajan yli kolmosluukkuun yllätti hieman myös pikahälytyksellä ensimmäistä superpesisotteluaan pelanneen Rauman kakkoskopparin, joka teki varmaan ottelun ainoan virheensä pallon pompatessa jostakin läpi. Etutilanne muuttuikin Venla Karttusen kunnariksi ja Eeva Mäki-Maukola juoksi edellä kotiin Kirittärien johtolukemiksi 0-2. 

Venla Karttunen löi kunnarin Raumlla ja ratkaisi osaltaan toista jaksoa. Kuva Juha Leskinen

Kolmannen aloittavalla Rauma sai kuin saikin rakennettua kahdella palolla tilanteen ja vaikka Mari Mantsinen sai jälleen sekoitettua Rauman pakkaa lähes loppuun asti, niin viimeisellään Eveliina Kesti onnistui lyömään Mantsisen yllättävästä nopeasta syötöstä pallon hienosti kakkospuolelle väliin ja Raumalle kavennusjuoksun 1-2.

Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun kolmannen tasoittavalla Kirittärien ykköskärki teki jälleen tilannetta. Kaksi ensimmäistä yritystä päätyivät kotipaloihin, mutta kolmannella yrityksellä Tinja Töyrylän pommi löysi tiensä keskeltä läpi, mutta tällä kertaa vain yhden juoksun arvoisesti. Neljänteen vuoropariin Rauma lähtikin aika tuskaisista tilanteista, kun vaatimuksena ottelun jatkamiseen olisi vähintään 3 juoksua ja se olikin joukkueelle jo liikaa. Kirittäret otti ensin Rauman ykköskärjestä kaksi tylyä paloa kentällemenoista ja kolmannen kakkoselta, joten Kirittäret pääsivät tuulettamaan jakson, ottelun ja ottelusarjan voittoa 0-2 (3-4,1-3).

Ottelusarja katkesi siis Kirittärille otteluvoitoin 0-3, mutta oli numeroitaan tasaisempi. Raumalla oli hallinnan paikkansa joka ottelussa, mutta Kirittärien ulkopeli ja rutiini oli kuitenkin lopulta Rauman Feralle aivan liikaa. Välierissä – kuka sieltä vastaan tuleekaan – vastus jälleen kovenee, mutta nousujohteisen kauden pelannut Kirittäret varmasti vastaa haasteeseen. Selvää kuitenkin on se, että kotiotteluissa Kirittäret tulevat tarvitsemaan täyden Hippoksen koko tuen voittoihin!

Rauman Feran pelinjohtaja Juho Kaikko harmitteli hukattuja paikkoja ottelusarjassa

– Oli tasainen ottelusarja. Meillä oli oikeastaan joka ottelussa omat hallinnan paikkamme ja oli tunne, että jakso nyt vaan pitää voittaa. Muutama räpylävirhe tuli niissä paikoissa ja Kirittärien tasoinen joukkue niistä rankaisee. Kirittäret taas pystyivät tekemään kovissa paikoissa tarvittavat palot. Ottelusarja 3-0 ei valehtele, vaikka jokainen peli aika ympäripyöreä olikin. Vastustaja oli parempi, tämän enempää ei ansaittu.

Kolme juoksua lyönyt entisellä kotikentällään pelannut Tinja Töyrylä oli iloinen ottelusarjan katkaisusta.

– Oli tiukka ottelusarja, hallinnan tunne vaihteli puolin ja toisin. Tämäkin ottelu olisi voinut päättyä kummin päin vaan, mutta voitto saatiin.

Kirittärien pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen voitosta suoraan kolmessa ottelussa.

– Kiitokset Rauman Feralle rehdistä ottelusarjasta. Pelillisesti oli tasaista, mutta 3-0 ei valehtele. Ehkä se meidän pudotuspelikokemus ja kyky kääntää tiukat pelit pudotuspeleissä on se, mikä meidät tähän tuo. Tämän päivän pelissä ulkopeliin en ole tyytyväinen, liikaa tuli virheitä heitoissa ja niiden kiinniotoissa. Toisin päin olen tyytyväinen siihen, mistä tänään lyötiin juoksuja. Sarjassa ei oikein ole ollut kotiutustilanteissa mailassa keskiosumia ja tänään niitä tuli muutamia, otetaan ne mukaan tästä pelistä.

Siirretään katsetta jo hieman välieriin, miten Kirittäret lähtee niihin valmistautumaan?

– Levätään vähän, tehdään muutama oma harjoitus ja  pari harjoitusta vastustajaa varten. Joka sarjassa tämä ottelutahti on naurettava, 3-0 antaa hieman aikaa palautua ja valmistautua, niin siinä mielessä tämä oli arvokasta. Jos viiteen peliin olisi mennyt sunnuntaille, niin ei olisi ei olisi jäänyt yhtään aikaa valmistautua tiistain välierään.

Ensimmäinen välierä pelataan näillä näkymin tiistaina 20.08.2024, vastustaja selviää viimeistään sunnuntaina. Todennäköisintä kuitenkin on, että Kirittäret aloittavat välierät vieraissa ja Hippoksella pelattaisiin joko ke 21.08.2024 tai to 22.08.2024.

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/106150

Palkitut

ITinja Töyrylä
IIVenla Karttunen

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös
Uutinen