Kirittäret ryösti kotiedun Rauman Feralta

 – Otteluraportit, Superpesis

Ensimmäisen vaiherikkaan jakson jälkeen kentälle jäi vain yksi joukkue toiselle jaksolle.

Kirittärien 2024 pudotuspelitaival alkoi tällä kertaa jo puolivälieristä lähtien vieraissa, mutta se eii hyvävireistä Kirittärien joukkuetta haitannut. Vaikka rutiinia pitäisikin olla, niin ensimmäisen puolivälieräottelun alku Raumalla oli molemmilta joukkueilta hermostunutta ja virheherkkää peliä. Rauma karkasi jo heti ensimmäisen aloittavalla sisävuorolla 4-0 johtoon, kun ensin Fanny Lahtisen lyönti sirvahti Kirittärien räpylästä ja perään 1-3 tilanteesta Essi Kestin kantava lyönti tuulisessa säässä putosikin takakenttään 1+2 arvoisesti.

Kirittäret ei tästä hämmentynyt, vaan tasoittavalla ensin Kirittärien ykköskärki rakensi yhden palon ajolähdön, josta Tinja Töyrylän lyönnit vastaavasti pomppivat Feran räpylöissä ja tilanne kaventui saman tien lukemiksi 4-2. Jos edellisissä raporteissa on ollut teemana, että jokainen pienikin tilanne pitää pelata loppuun asti tarkasti, niin tästä saatiin sitten lisää koulutusmateriaalia roppakaupalla. Varsin pian Kirittärien lähtiessä hakemaan uutta tilannetta kakkoskärjestä Elsa Nymanin vahva kumura löysi paikkansa kakkosvälissä ja kun kakkoskoppari oli tullut riittävästi vastaan, niin pallon pompatessa kopparin yli Saana Kamppinen juoksi kotiin ja Nyman helposti jo päivän toisen kunnarin ensimmäisessä vuoroparissa.

Tässä kohtaa pelinjohtajat varmasti pyrkivät rauhoittelemaan tilannetta ja lisäjuoksuja saatiin odotella hetki. Kolmannen aloittavalla Fera sai rakennettua jälleen tilannetta ja vaikka Kirittärien ulkokenttä olikin hyvin mukana vahvoissa kotiutuslyönneissä, niin Fera karkasi jälleen kahden juoksun johtoon. Tämä tilanne kesti aina neljännen tasoittavalle vuorolle asti ja sielläkin Kirittärien tilanne alkoi olla jo kovin tukala. Taululla kaksi paloa, tyhjä kenttä ja vain 4 lyöjää ykköskärjestä lähtien jäljellä jakson tasoittamiseen. Kirittärien tahtotila, fysiikka ja rutiini taisivat alkaa painaa tässä vaiheessa ja kärki tekikin vastustamattomasti takatilanteen heti Venla Karttusen ensimmäisellä lyönnillä. Kun vähintään kaksi juoksua tarvittiin palottomasti kahdella lyöjällä, niin Kirittäret hyökkäsi heti Karttusen näpillä kakkosrajaan. Kertaus on kai edelleen opintojen äiti ja Feran joukkue sai siitä erittäin kovaa opetusta, kun Viivi Partasen tykittäessä merkistä kotiin Feran siepparille tuli kiire ja kova polttoheitto läheltä menikin vain lukkari Hakoniemen räpylän reunaan ja siitä pompulla aina katsomorakenteisiin asti eikä Eeva Mäki-Maukolalla ollut suurta kiirettä kuitata välittömästi tilanne tasoihin harhaheitolla. Ja kun momentum on saatu itselle, niin sitä pitää hyödyntää ja jatkotilanteessa Mattias Kitola pistikin heti pelkässä kolmostilanteessa lisää painetta ulkokenttään Emmi Särkiojan kakkossaumaan suunnatulla merkatulla lyönnillä. Kun ulkokentälle tulee kiire, niin virheiden mahdollisuus kasvaa ja tällä kertaa polttolinjassa puhe jäi vähiin ja pallon tavoittelussa Feran pelaajat törmäsivät toisiinsa, onneksi ilman loukkaantumisia. Venla Karttusella oli kuitenkin helppo työ tuoda varsin vaiherikkaan ensimmäisen jakson voittolukemiksi 6-7.

Tästä tyrmäyksestä Feran joukkue ei tainnut toipua, sillä toisella jaksolla Fera sai vain yhden kolmostilanteen (ja siinäkin etenijä kuivahti pesälle ilman kotiutusyritystä) eikä kakkosellekaan etenijää saatu kuin neljästi koko jaksolla. Kirittärien ulkokenttä oli jälleen tuttua betonia ja tylstytti Feran yritykset yksi toisensa jälkeen. Eipä Kirittärien sisäpelikään suuremmin loistanut, mutta tilanteita tehtiin tasaisesti ja jakson voittoon riitti kun Selina Similä toi 0-1 Tinja Töyrylän lyönnillä ja heti perään Emmi Särkioja tuplasi lukemat, kun Fera heitteli harhaan takapaloyrityksensä.

Kirittäret onnistui siis viemään kotiedun jälleen itselleen ensimmäisen ottelun vierasvoitolla. Ottelut jatkuvat Hippoksella toisen puolivälierän merkeissä tiistaina 13.08.2024 klo 17:30 (HUOM! Alkamisaika tässä vaiheessa kautta varhaisempi). Kirittäret tarvitsevat jokaisen katsojan kannustusta kotivoittoon Hippoksella!

Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/106148

Palkitut

IMari Mantsinen
IILaura Toikkanen

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös
Uutinen