Kirittäret voittoon Hyvinkäällä hieman puolivaloillakin

– Otteluraportit, Superpesis

Ensimmäisen jakson hyvä vire ei kantanut toiselle jaksolle ja yksi sarjapiste jäi matkalle.

Hirmuisessa otteluruuhkassa pelaava Kirittäret lähti tiistain vieraspeliin varsin samalla kokoonpanolla kuin sunnuntain voittopelissä Mansea vastaan, ainoastaan Selina Similä oli huilivuorossa ja Mette Mortensen oli nostettu jokeriosastolle. Kun takana oli hieno voitto sarjakärjestä ja edessä peli kynsin ja hampain viimeisestä alemmasta pudotuspelipaikasta taistelava Hyvinkään Tahko, niin haasteita oli luvassa latauksen löytymisessä otteluun.

Ottelun alussa pelot hälvenivät nopeasti ja joukkueen viretila vaikutti kuitenkin mainiolle. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Kirittäret rakensi vakuuttavasti tilannetta ja Tinja Töyrylän sekä jokeri Oona Kinnusen lyöminä Kirittäret meni jo 0-2 johtoon. Heti perään Laura Toikkanen jatkoi hyvää lyöntivirettä ja pienen ulkokentän haparoininkin jälkeen harvemmin juoksuja tuovat Emmi Särkioja ja Tinja Töyrylä toivat lukemiksi jo 0-4. Toisessa vuoroparissa seurasi sitten kourallinen nukahduksia ajolähdön hoitamisessa ja seuraavassa ulkovuorossa Hyvinkäälle annettiin pari kavennusjuoksuakin. Kolmannen tasoittavalla lyönnit lähtivät hieman haastavasta paikata lyöntijärjestystä, mutta tämä ei haitannut menoa lainkaan. Tinja Töyrylän unelmapommi kakkospesästä vei pallon avaralla Pihkalan kentällä horisonttiin ja Mette Mortensenilla oli helppo työ tuoda juoksu etupesältä Töyrylän hölkätessä kunniaa lukemiksi 2-6. Joukkueen iloista peliä korosti vuoron loppu, kun seuranneesta ajolähdöstä Oona Kinnunen löi merkistä näppiä ykkösrajaan ja kun Töyrylä oli etenemisvuorossa, niin tämä yllätti selvästi Hyvinkään ulkokentän ja Tintti taistelikin yllätysjuoksun. Jatkotilanteessa harvemmin mailan varteen pääsevä Mari Mantsinen näytti jälleen kerran kumuran mallia ja taululle päivittyivät lukemat 2-8. Neljännen aloittavalle Hyvinkään Senja Kaarikivi yllätti kolmosrajasta kentällemenolyönnillään ja kavensi kunnarillaan lukemiksi 3-8, mutta nämä jäivät kuitenkin myös ensimmäisen jakson loppulukemiksi.

Ensimmäinen jakso oli Kirittäriltä hyvää suorittamista, mutta se jäi sitten tauolla pukukoppiin. Lyönneistä puuttui laatua ja kautta linjan pelistä koko ajatus harhaili jossain muualla. Ulkopeli piti Hyvinkään toisella jaksolla yhteensä neljässä kakkostilanteessa ja yhdessä kolmostilanteessa nollalla juoksulla, mutta kun itsekään ei sisäpeli kulkenut alkuunkaan, niin jakso tasattiin kiikarilukemin 0-0 ja yksi piste jäi ”liitolle” vieraspelistä loppulukemin 0-1 (3-8, 0-0). Kirittäret taistelee edelleen pudotuspelien kotiedusta, mutta kisa nelospaikasta ei ole enää täysin Kirittärien omassa hallussa.

Kirittärien huima peli-joka-toinen-päivä -tahti jatkuu runkosarjan lopun suhteen kotiottelulla Hippoksella jo torstaina 01.08.2024 klo 18, kun vastaan asettuu Roihu. Otteluun kausikorttilaiset voivat tuoda kaverin peliin 10e hintaan näyttämällä portilla lipun oston yhteydessä kausikorttiaan. Ottelun jälkeen on stadionin pääportin puoleisella ylätasanteella Fanitapaaminen, missä paikalla on kapteeni Venla Karttunen, pelinjohtaja Mattias Kitola ja ottelun Kirittärien palkitut pelaajat. Runkosarjan päätösottelussa Kirittret matkaa jälleen ”paikallispari” Joensuun Mailan vieraaksi lauantaina 03.08.2024.

Palkitut

IEeva Mäki-Maukola
IITinja Töyrylä

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti