4 pelin viikon päätteeksi kaksi peliä, kaksi voittoa

 – Otteluraportit, Superpesis, Uncategorized

Perjantaina kaatui Hamina helposti vieraissa ja sunnuntaina Manse kaatui Hippoksella jäätävän kovalla ulkopelillä.

Haminen Palloilijat – Kirittäret 0-2 (1-5, 1-6)

Viikon kolmannessa ottelussa Kirittäret matkasi heikon Vaasan vierailun jälkeen Haminaan. Kovassa otteluruuhkassa Kirittäret kierrätti kokoonpanoa jälleen ja Viivi Partanen oli saanut huilivuoron, Selina Similä pelasi kärkenä, Ronja Salmela vaihteeksi lukkarina ja jokeriosastolle tuivat Mette Mortensen ja Sara Kujanen. Ottelu oli Kirittärien näpeissä alusta lähtien eikä voittajasta ollut epäselvyyttä oikein missään vaiheessa. Loukkaantumisten ja Johanna Karjanlahden lainasopimuksen päättymisen jälkeen Haminalla oli orastava lukkariongelma ja apuun olikin kutsuttu KirittäretTalentissa kaudella muutamia kotiotteluita Ykköspesistä pelannut Noora Matikka, joka välillä hankalilla syötöillään saikin sotkettua Kirittärien kaaripeliä. Kirittäret tehtaili kuitenkin juoksuja enemmän kuin Haminalle annettiin edes kolmostilanteita ja Haminalle annettiin juoksujakin vain yksi per jakso. Haminasta siis helpohko vierasvoitto 0-2 (1-5, 1-6).

Kirittäret palasi voittokantan Haminassa. Kuva Juha Leskinen

Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/84401

Palkitut

IVenla Karttunen
IIEeva Mäki-Maukola
Kirittäret lähti Mansen kaatoon iloisen keskittyneesti. Kuva Juha Leskinen

Kirittäret – Manse 2-1k (2-1, 1-2, 3-1k)

Neljän pelin viikon päätti mainiossa säässä sunnuntaina Hippoksen huippuottelu, kun Kirittäret kohtasi kahden edellisen kauden hopeajoukkueen Mansen. Manse taistelee runkosarjan voitosta ja Kirittärille jokainen sarjapiste on tärkeä taistellessa suorasta pudotuspelipaikasta ja jopa kotiedusta. Kirittärien hurjassa pelitahdissa pelinjohtaja Mattias Kitola oli jälleen hieman kierrättänyt kokoonpanoa, Mari Mantsinen palasi lautasen ääreen, Emmi Särkioja oli edelleen yhdeksikössä, Mette Mortensen, Ronja Salmela ja Sara Kujanen olivat huilivuorossa, Viivi Partanen palasi totutusti numerolle 1. Jokeriosastolla etenijäjokereina pelasivat Saana Kamppinen ja Selina Similä, vaihtajana ja kotiuttajana Oona Kinnunen.

Pudotuspelien korvalla oli odotettavissa kahden loistavan ulkopelijoukkueen tasaista taistelua ja sellainen ottelusta tulikin. Heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Mansen huippunopea kärki sai tehtyä palottoman ajolähdön, mutta Kirittärien ulkokenttä näytti esimakua tulevasta pitämällä takatilanteessa virheettömästi ja piti Mansen edelleen nollilla. Tasoittavalla vuorolla Kirittärienkin ykköskärki sai rakennettua ajolähdön, mutta tuloksetta. Kahdella palolla kakkoskärki kiitti luottamuksesta ja ajolähdöstä lentomerkillä Tilda Palolan sopivan mittainen lyönti pisti Mansen kolmospolttajalle painetta ja Elsa Nymanin nopeus riitti avausjuoksuun.

Tilda Palola onnistui Mansea vastaan niin mailan varressa kuin koko joukkueen tavoin ulkopelissä. Kuva Juha Leskinen

Toiseen vuoropariin sattui Kirittärien yksi harvoista ulkopelivirheistä, kun ykköstilanteen vaihdosta yritettiinkin takapaloa ykköseltä, mutta heitto suuntautui hieman pesävahdista ohi ja kun pallo vieri lippuportille asti, niin Mansen Saaga-Angelia Raudasojalla oli helpohko työ juosta kotiin asti tasoitusjuoksu harhaheitolla.

Kirittäret piti kuitenkin painetta yllä toisen tasoittavalla vuorolla, kun ykköskärki sai rakennettua palottoman ajolähdön. Kaksi ensimmäistä yritystä päätyivät paloon, mutta kolmas oli Mansen ulkokentälle liikaa, kun jokerina Oona Kinnunen löi palloa lentomerkillä keskelle linjaan ja Venla Karttunen toi selkeän johtojuoksun 2-1. Kun molempien joukkueiden ulkokentät olivat tästä eteenpäin betonia, niin enempää juoksuja ei nähty, vaan ensimmäinen jakso Kirittärille siis lukemin 2-1.

Toisella jaksolla Kirittärien ulkopeli jatkui timantinkovana, mutta sisäpeli yski hieman enemmän ja pari harmillista virhettä ajolähdöissä sotki paineen jatkamista pahasti. Kirittäret oli kuitenkin pitkään kiinni jaksovoitossa, kun 1-3 tilanteessa kakkosvaihdon näppi jäi hieman heikoksi ja Manse pääsikin hakemaan takapaloa kakkoselta, mutta kun heitto sirvahti pesävahdilta hieman sivuun, niin Eeva Mäki-Maukola juoksi lukemiksi 1-0. Tämä pitikin aivan kalkkiviivoille asti, mutta neljännen tasoittavalla Manse sai vihdoin lyöntitilinsä auki, kun ykköskärjen palottomassa ajolähdössä ensin Anna Ala-Kauhaluoman löi kumuramerkillä onnistuneesti tapin yli ja Ella Korpela ehti niukasti kotiin. Heti jatkotilanteesta Siri Eskola löi myös lentomerkiillä etulukijan yli kumuraa ja vaikka linjasta lyönti saatiinkin poikki, niin lentomerkillä Raudasojalla oli kuitenkin helpohko työ tuoda jakson voittojuoksu 1-2.

Hippoksen jännitysnäytelmässä pelattiin erinomaista ulkopeliä. Kuva Juha Leskinen

Kotiutuskilpailussa Kirittäret aloitti jälleen sisällä ja tällä kertaa taktiikkana ei ollut niinkään yrittää juoksuja vapailla lyönneillä, vaan haastaa Mansen yllättävän tiukille joutunutta ulkokenttää. Heti ensimmäisessä parissa Venla Karttunen haastoi Mansen etukenttää ja kun Siri Eskola ei millään saanut palloa haltuunsa, niin Eeva Mäki-Maukola toi heti avausjuoksun. Seuraavassa parissa Tinja Töyrylä laittoi painetta Mansen kolmospolttajalle ja kun sielläkin pallo kerran poltteli, niin Selina Similä syöksyi helposti lukemiksi 2-0. Kolmannessa parissa Eskola keski paineen etupelaajana, mutta neljännessä Oona Kinnusen matalahkoksi jäänyt kumura ei jäänyt Eskolan räpylään, vaan sirvahti linjaan ja Saana Kamppinen toi lukemiksi jo 3-0. Kovia ulkopelijoukkueita vastaan nämä ovat erinomaiset lähtökohdat voittaa ottelu ja Mansen yritykset jäivätkin yhtä juoksua lukuun tiukasti Kirittärien näppeihin, joten kotiutuskilpailu päätyi Kirittärille 3-1 ja koko ottelu 2-1k (2-1, 1-2, 3-1k)

Manse oli ottelussa hieman edellä kolmostilanteissa, mutta vastaavasti Kirittäret puolusti takatilannetta lähes virheettömästi koko ottelun läpi. Näin kova ulkopelivire sarjajohtajaa vastaan on hyvä merkki ennen lähestyviä pudotuspelejä.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen voitosta, mutta kolmekin pistettä olisi ottelusta maistunut.

– Ennakoon jos olisi ajatellut, että neljän pelin viikko päätetään 1200 katsojan edessä voittoon Mansesta, niin vaikka voitto maistuu niin jopa harmittaa ettei saatu kolmen pisteen voittoa. Toinen jakso meidän olisi pitänyt kyllä voittaa, paikat oli kyllä ratkaista. Kotarissa saatiin pidettyä painetta ja kun vastustaja tuntui hieman hermostuvan, niin pistettiin heitä suorittamaan ja se nyt kannatti.

– Mansea vastaan tehdään aina pikkaisen vähemmän tilannetta, joten kolmostilanne pitää ulkopelillä hoitaa. Kolmostilanteessa on nyt rauhallinen olla, tosi hyvä tunne siitä, homma toimii. Kun pystyt kaatamaan sarjakärjen kotona kun syksy lähenee, niin se tuo kyllä tuo itseluottamusta pankkiin. Liikaa ei parane juhlia, tiistaina tarvitaan lisää pisteitä sarjataulukkoon.

Huikeassa lukkarivireessä pelannut ja ansaitusti Kirittärien ykköspalkittu Mari Mantsinen oli myös tyytyväinen voitosta.

– Voitto haluttiin ja se me hoidettiin. Kolme pistettäkin oli tarjolla, mutta Manse kahdella hyvällä lyönnillä kotariin. Kotareissa tehtiin kolme ja ulkopeli pidettiin sitten tiukasti.

– Meidän takatilanne pidettiin tosin hyvin, kaksi kertaa löivät hyvin väliin ja muuten ei ollut oikeastaan edes kovin lähellä. Pelitahdin puolesta pelataan jo melkein pudotuspelejä, mutta se voi olla meille hyväkin, kun voidaan hieman kierrättääkin pelaajia ja toisaalta hieoa vielä omaa peliä ennen pudotuspelien alkua

Hippoksen katsomokommentin antoi Kirittärien pelipaidassa kannustanut hiljattain 30v syntymäpäiviään viettänyt Lotta (onnittelut myös Kirittäriltä!).

– Tosi jännä peli! Ekalla jaksolla tuli harha, mutta silti saatiin voitto. Toinen jakso lähti tahmeasti ja näytti huonolta, mutta loppuun tuli sitten pieni sulaminen. Kotiutuskilpailu oli tosi hyvä, lähes nöyryytys. Kotoa lähtiessa vähän epäilin, että tulisi tappio, mutta tuli positiivinen yllätys!

Kirittärien huima neljän ottelun peliviikko päättyi siis duurissa, vaikka tiistaina Vaasassa pieni mollivoittoinen notkahdus tulikin. Runkosarjan viimeisellä viikolla hurja ”peli joka toinen päivä” – tahti jatkuu, kun jo tiistaina 20.08.2024 pelataan Hyvinkäällä Tahkoa vastaan, torstaina 01.08.2024 klo 18 runkosarjan viimeiseen kotiotteluun saapuu Roihu ja lauantaina 03.08.2024 runkosarjan päätös on Joensuussa JoMaa vastaan.

Ottelun Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/84404

Palkitut

IMari Mantsien
IIOona Kinnunen

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös