Puolivaloilla pelaten ei saa pisteitä Superpesiksessä

– Otteluraportit, Superpesis

Ohipeli Vaasassa ei kartuttanut pistetiliä runkosarjan sijoitustaistelussa.

Lähes epäinhimillisen kovan otteluruuhkan toisessa pelissä Vaasassa harva asia meni Kirittärien haluamalla tavalla. Kirittäret pyrki hieman kierrättämään kokoonpanoaan tiukassa pelitahdissa ja tällä kertaa Oona Kinnunen ja Saana Kamppinen olivat huilivuorossa, kokoonpanossa oli jokerina Sara Kujanen ja Roihusta lainalta palannut Mette Mortensen teki ihan mallikkaan debyytin Kirittärien paidassa niin ulkona kuin sisällä kakkoskärjessä.

Vaasan Mailattaret sai esimmäisessä sisävuorossa ensimmäisen juoksunsa kyllä ihan ottamattomalla merkatulla välilyönnillä, mutta sen jälkeen lopuista lähes kaikki Vaasan juoksut tulivat enemmän tai vähemmän Kirittärien räpylästä. Näitä virheitä oli jo saatu pelistä karsittua hyvin poiskin, mutta tällä kertaa niitä tuli vain liikaa. Sisäpelissä tuli jälleen paljon laittomia ja kun tuli muutoin onnistumisia, niin sitten tuli joku merkkivirhe, joka vaikeutti tilanteenrakentelua.

Kaiken kukkuraksi mainion pelin kärkenä (kentälle 7/8) jälleen pelannut Viivi Partanen sai etukentällä Vaasan lyöjäjokerin kovan pommilyönnin suoraan päähänsä, mutta tässä kypärän reuna onneksi oli paikallan ja reiluhkon hoitotauon jälkeen Viivi kaiken onneksi pystyi jatkamaan peliään normaalisti.

Tinja Töyrylän ensimmäisen jakson kaksi lyötyä ja kokoonpanoon paluun tehneen Sara Kujasen merkattu välilyönti eivät suuremmin lämmittäneet, kun vastustajan sarakkeeseen merkattiin 5 juoksua.

Kirittäret kaatui Vaasassa omiin virheisiin. Kuva Juha Leskinen

Toiselle jaksolle peli ei juuri parantunut sisällä, mutta ulkopelissä sentään rivit tiivistyivät. Sisällä peräkkäiset onnistumiset etsivät toisiaan eivätkä oikein tahtoneet löytää. Vaasan lyöjäjokereista Nea Tuikka onnistui kuin onnistuikin uittamaan lyöntinsä kenttään ja Vaasa lisäsi kolmannessa vuoroparissa Kirittärien tuskaa siirtymällä 1-0 johtoon. Viimeisen vuoroparin aloittavalla Kirittäret väänsi puoliväkisin itselleen ajolähdön, josta Tinja Töyrylä löi kakkossaumasta tasoitusjuoksun. Kuitenkaan enempää ei saatu otettua eikä annettukaan, niin ottelun pisteet oli jo tässä kohtaa Kirittäriltä hävitty. Vaasa kävi vielä yrittämässä tasoittavalla toisenkin jakson voittoa, mutta taisi tyytyväisyys tiedossa olevasta otteluvoitosta tuntua liian makealta eikä kunnon yritystä juoksun tekemiseen enää ollut. Toinen jakso siis tasattiin 1-1 ja koko ottelu Vaasalle 1-0 (5-3, 1-1).

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli mietteissään ottelun jälkeen.

– Jostain syystä Vaasaa vastaan ei olla saatu peliä toimimaan koko kautena. Annettiin käsistä 4 ensimmäisellä jaksolla. Sisäpelissäkin päästettiin Vaasan ulkokenttä luvattoman helpolla. Oli luokaton esitys meiltä. Kuitenkin 15 kotiutustilannetta pitäisi olla Vaasassa riittävä, mutta tänään ei ollut lähelläkään.

Kirittärien ykköspalkittu Viivi Partanen oli harmissaan hävitystä ottelusta. Viivi kommentoi myös katsojat säikäyttänyttä tilannetta.

– Etukentällä pallo tulee kovaa, joskus reaktiot riittää, nyt ei. Kypärän reunaan osui pallo onneksi. Itse pelistä sisällä olisi pitänyt olla parempi, olisi pitänyt saada enemmän perättäisiä onnistumisia.

Hurja runkosarjan loppuohjelma jatkuu hetki perjantaina 26.07.2024 klo 18 vieraspelillä Haminassa ja neljän ottelun viikon täydentää sunnuntaina 28.07.2024 klo 17 huippupeli Hippoksella, kun vastaan asettuu kahden edellisen kauden hopeamitalisti MansePP.

Palkitut

IViivi Partanen
IITinja Töyrylä

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti