Kirittäret kaatoi Pöytyän vakuuttavasti

 – Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret otti tärkeät 3p taistelussa runkosarjan sijoituksista ennen pudotuspelejä.

Maanantaina 22.07.2024 Ruudun pääpeli pelattiin Hippoksella erinomaisessa säässä. Pöytyä matkasi jyväskylään vieraspelikiertueelta, missä edellisenä päivänä pelattiin Joma-Pöytyä eikä pisteitä Pöytyälle Joensuusta mukaan lähtenyt. Kirittäret lähti otteluun samalla kokoonpanolla kuin voittoisassa ottelussa Seinäjoen Mailajusseja vastaan eli kaksi etenijäjokeria Selina SimiläSaana Kamppinen ja lyöjäjokerina Emmi Särkioja.

Kuva Juha Leskinen

Ottelu lähti Kirittäriltä terävästi käyntiin, kun kerran otettiin Pöytyän etenijästä palo kolmostelta ja Mari Mantsinen otti pari kärpästä kakkoselta. Omalla ensimmäisen tasoittavalla sisävuorolla kärki teki vakuuttavasti palottoman ajolähdön, josta Särkioja löi tylysti tapin yli kupperilla Kirittäret 1-0 johtoon. Myöhemmin samaa tilannetta kahdella palolla tuli purkamaan Laura Toikkanen, joka niin ikään löi kumuran väliin ja Venla Karttunen juoksi hyvillä lähdöillä kotipesän turviin lukemiksi 2-0.

Toisessa vuoroparissa Pöytyä sai rakennettua kärjestä kolmostilanteen ja yllätysmerkki päällä Minttu Reunasen sopivan mittainen näppi kakkosrajaan riitti kavennusjuoksuun 2-1. Tämä jäi lopulta Pöytyälle laihaksi lohduksi, kun kolmannen tasoittavalla vuorolla Kirittäret painoi kevyesti kaasupoljinta ja Tinja Töyrylän kolmospuolen välilyönnillä ja jatkotilanteesta seuranneella harhaheitolla Kirittäret tuplasi juoksunsa lukemiksi 4-1. Varmemmaksi Vakuudeksi Oona Kinnunen yllätti Pöytyän ulkokentän ja huippunopea Selina Similä toi ensimmäisen jakson loppulukemiksi 5-1.

Kuva Juha Leskinen

Toinen jakso alkoi Kirittäriltä siitä mihin ensimmäinen jäi eli Kirittäret napsi tasaisesti juoksuja joka vuoroparissa. Ensimmäisen Venla Karttunen sai pienenä lahjana Pöytyän kakkoskopparilta ja toisen Karttunen löi jälleen kolmospuolelle väliin. Tinja Töyrylä löi 3-0 kovalla kolmosluukkua tavoitelleella lyönnillä, jossa ulkopelaaja oli kyllä aika hyvin paikalla, mutta kova lyönti kimmahti sivummaksi ja Saana Kamppisella oli helppo työ tuoda juoksu. Ja jos jokin herättää Hippoksen yleisön, niin se on Mari Mantsinen kotiutushommissa! Kaksi ensimmäistä lyöntiä harvemmin lyöntihommiin pääsevältä Mantsiselta ei vielä natsannut, mutta kolmannella Mantsinen löi sitten tylysti kolmospuolelle kumuran väliin ja kakkoskärjen Elsa Nyman toi lukemiksi 4-0. Kun Pöytyä ei pyristelyistä huolimatta juoksuja saanut, niin nämä jäivät myös loppulukemiksi ja koko ottelu pitkästä aikaa kolmella pisteellä Kirittärille 2-0 (5-1, 4-0).

Kuva Juha Leskinen

Kokonaisuudessa Kirittärien ulkopeli oli jälleen erittäin pitävää ja sen päälle on hyvä rakentaa. Eeva Mäki-Maukola pelasi jälleen hyvän ottelun niin ulkona kuin ykköskärjen vaihtajana. Tilda Palola teki myös pari kovaa polttoa ja yleensäkin ulkopelissä virheet olivat erittäin vähissä. Sisäpelissä tulee vielä ajoittain turhia merkkivirheitä ja pientä sekoilua, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Ulkopeliin on hyvä nojata ja kun pikku hiljaa sisäpelikin alkaa aukeamaan, niin mukavin odotuksin Kirittäret voivat lähteä runkosarjan lopun äärettömän tiukkatahtiseen loppurypistykseen. Pelejä pelataan joka toinen päivä ja viikon ohjelma jatkuu ensin vieraspeleillä Vaasassa ja Haminassa, kunnes sunnuntaina 28.07.2024 klo 17 vastaan asettuu Hippoksella huippuottelussa MansePP. Sunnuntaina Jyväskylässä kaupungin liikennettä ja erityisesti parkkeerausta sekoittaa Killerin Kuninkuusravitapahtuma, joten erityisesti tämän vuoksi paikalle Hippokselle kannattaa tulla hyvissä ajoin ja jos mahdollista, niin kävellen/pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen voittoon ja ulkopeliin.

– Pelattiin hyvää ulkopeliä siten, että juoksut pitää melkein lyödä välistä eikä vapaillakaan välttämättä sieltä onnistu. Se on yleensä hyvä merkki, että syksyllä voisi pelata pitkälle. Kotiutuslyönneissä lyötiin palloa väliin eli niihin olen tyytyväinen. Pöytyän lukkari Lydia Eskola pelasi myös hyvän pelin ja sotki hieman meidän sisäpeliä. Näillä lyödyillä ja tällä ulkopelillä pitäisi meillä riittää kyllä voittoon.

Kirittärien ykköspalkittu Venla Karttunen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja ulkopeliin.

– Kun itse tehdään jaksoille 5 ja 4 juoksua, niin ollaan vahvoilla voittamaan ottelua ja se riittikin. Aika lailla otettiin juoksun tiillä lyönneillä kuin pitikin. Sisäpelissä vielä tehdään turhia virheitä, mutta oli tärkeät kolme pistettä.

Hippoksen katsojakommenttin antoi Esa.

– Epäselvien estämistilanteiden jälkeen oli vähän sekavaa ja hermostunuttakin peliä, mutta lopulta ei jäänyt epäselvää kumpi oli parempi joukkue. Oli mukava katsoa kentällä tuota Mäkin heittokättä ja Marikin vielä löi juoksun. Parempi voitti!

Seuraava kotiottelu pelataan siis sunnuntaina 28.07.2024, kun Hippokselle vieraaksi saapuu MansePP. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan torstaina 01.08.2024 klo 18, kun Hippokselle saapuu Roihuttaret.

Ottelun Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Huippuhetket Ruutu-palvelussa https://www.ruutu.fi/video/4574855
Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/84391

Palkitut

IVenla Karttunen
IIEeva Mäki-Maukola

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös