Kirittäret palasi voittojen tielle kotitrillerissä

 – Otteluraportit, Superpesis

Kovien ulkopelijoukkueiden kohtaamisessa Kirittäret kaatoi SMJ:n kotarissa Hippoksella.

Kevään peleissä Kirittärien peli ei vielä asettunut uomiinsa ja taustalla oli toukokuulta selvä vierastappio Seinäjoella. Kirittärien kurssi on kääntynyt tästä ja Kirittäret seilaa 10 ottelun pisteputkessa. Ulkopeli alkaa olla kunnossa, mutta niin on muillakin kärkijoukkueilla, joten erittäin tasaisia pelejä pelataan kautta linjan. Tasaista erinomaisten ulkopelijoukkueiden ottelua odotettiin Hippoksella ja sellainen toden totta myös saatiin. 

Kirittäret – SMJ pelattiin mainioss kesäsäässä. Kuva Juha Leskinen

Kun edellisessä kohtaamisessa Kirittärillä oli ollut erityisesti kentällemenoissa vaikeuksia, niin Kirittäret oli muokannut kotiotteluun kokoonpanoaan ja lähti peliin kahdella etenijäjokerilla Selina SimiläSaana Kamppinen. Oona Kinnunen teki myös paluun yhdeksikköön polttolinjaan ja pelasikin mallikkaasti. Eeva Mäki-Maukola oli nostettu ykköskärjen vaihtajaksi numerolle 2.

Kirittäret avasi toisessa vuoroparissa juoksutilinsä, kun ykköstilanteessa Mäki-Maukolan kova kakkossaumalyönti yllätti Seinäjoen kakkoskopparin ja edellä huippunopea Viivi Partanen tykitti ykköseltä kotiin asti “Mäkin” juostessa kunnarin. Jatkotilanteen ajolähdöstä Emmi Särkiojan merkattu kierteinen kakkosrajanäppi jäi hieman vajaaksi, mutta vaikka Seinäjoen etulukija olikin tilanteessa erinomaisesti mukana, niin pallo alkoikin poltella kädessä urakalla ja Mäki-Maukola taisteli sata lasissa kotipesän turvaan lukemiksi 3-0.

Kolmannen aloittavalla SMJ kavensi pelin hieman onnekkaalla lyönnillä ja kun heittoruletissa Kirittärien polttoheitot suuntautuivat ohi pesistä, niin SMJ sai bonuksena toisenkin kavennusjuoksun. Kuitenkin Kirittäret tilkitsivät sen jälkeen ulkopelin ja kirsikkana kakun päällä viimeisen palon otti Mari Mantsinen kärpäsellä kolmospesältä. Kirittäret vei näin ensimmäisen jakson lukemin 3-2.

Mari Mantsinen pelasi jälleen vahvasti lautasen ääressä. Kuva Juha Leskinen

Toisella jaksolla tasainen peli jatkui – ellei jopa tiivistynyt entisestään. Molemmat lukkarit niin Mari Mantsinen kuin Seinäjoen Tea Santahuhta pelasivat erinomaisesti ja molemmilla joukkueilla kolmostilanteet olivat erittäin vähissä. Kun Kirittärien tilanteenrakentelu ei onnistunut, niin jakson ratkaisuun riitti Aino-Kaisa Mantereen hyvä hidastettu kolmospuolelle, missä Kirittärien ulkokenttä hienoisesti punnitsi palloa ennen heittoa.

Kotiutuslyöntikisa on tullut Kirittärille tutuksi ja tähän tosiaan päädyttiin myös Hippoksella Seinäjokea vastaan. Kirittäret aloitti jälleen sisällä ja heti avausparissa Karttunen-Mäki-Maukola Venla Karttusen lyönti upposi kakkospuolelle väliin lukemiksi 1-0. Johtolukemat tuplaantuivat, kun viimeisessä parissa Laura Toikkasen mainio näppi kolmosrajaan riitti ja Elsa Nyman toi 2-0. Kun Kirittärien ulkokenttä oli kotareissa timantinkova, niin SMJ jätettiin tylysti nollille ja koko ottelu Kirittärille 2-1k (3-2, 1-0, 2-0k).

Kotarit Kirittärille selvästi. Kuva Juha Leskinen

Nämä tiukat ottelut ovat ulkopelin juhlaa ja erinomaista harjoitusta pudotuspeleihin, missä pisteillä ei enää ole merkitystä eikä tyylipisteitä jaeta, kunhan voittoja tulee. Oona Kinnunen teki pari hupputärkeää paloa, Tilda Palola väläytteli myös polttolinjassa huippukovaa heittokättään ja Tinja Töyrylä haki vahvasti kopit kolmoskopparina. Sarjan parin viime kauden ja tämänkin hetken ehkä kovin kotiuttaja Aino-Kaisa Mantere saatiin pidettyä vain yhdessä juoksussa ja ulkopeli yleensäkin toimii mainiosti, vaikka pelaajia hieman kierrätettäisiinkin pelistä toiseen. Joukkueen luottamus omaan peliin tuntuu hyvälle ja sen päälle on hyvä rakentaa kauden edetessä kohti loppuhuipennusta.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyytyväinen voitosta, vaikka parannettavaa olikin.

– Pelin henki on selkeä, ulkopelillä pitää voittaa ja sisällä tehdä tarvittava. Jos vastustajan tilannemäärä saadaan pidettyä tuossa ja kotiutusprosentti tuossa, niin ulkopeli alkaa olla siinä. Sisäpelin kanssa tehdään vielä kovasti töitä. 

– Ulkopeli on meidän kivijalka ja sillä me voitetaan, tämä tuntuu hyvältä sanoa toukokuun jälkeen.

Ykköspalkitulle Eeva Mäki-Maukolalle voitto maistui.

– Hieno voitto, mutta ihan tyytyväinen ei voi olla. Toisen jakson sisäpeli ei onnistunut, mutta ulkopeli hyvää. Ihan ookoo, mutta paljon jäi parannettavaa.

Hippoksen katsojakommentin antoi tällä kertaa Mikko.

– Tasainen peli kuten ennakkon pystyi olettamaankin. Kaksi pistettä tuli niin se oli tässä tärkeintä.Tiukkaa ulkopeliä, sisäpelissä kumpikaan ei päässy juhlimaan sisäpelissä.

Kirittärien kausi jatkuu loppuviikon pienen huilin jälkeen aivan hurjalla tahdilla, kun ensi viikolla pelataan peräti neljä ottelua: maanantaina 22.07.2024 klo 18 Hippokselle saapuu vieraaksi Pöytyän Urheilijat, sitten keskiviikkona ja perjantaina matkat Vaasaan ja Haminaan, kunnes sunnuntaina 28.07.2024 klo 17 Hippokselle astuu vieraaksi huippuottelussa MansePP. Seuraavalla viikolla vuorossa on vielä vieraspelit Hyvinkäällä, kotiottelu Roihuttaria vastaan torstaina 01.08.2024 klo 18 ja runkosarjan päätosottelu Joensuussa pättää 7 ottelun urakan 13 päivän aikana.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot https://www.pesistulokset.fi/ottelut/84380

Palkitut

IEeva Mäki-Maukola
IIMari Mantsinen

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti

Lue myös