Voittoputki katkesi Joensuussa, mutta pisteputki jatkui

– Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret ja Joensuun Maila ovat pelanneet tasaisia otteluita ja sama linja jatkui edelleen, tällä kertaa voitto JoMalle kotareissa.

Joukkueet kohtasivat edellisessä pelissä sunnuntaina Hippoksella ja silloinkin ottelu päätyi ensimmäisen kohtaamisen tavoin kotiutuslyöntikisaan. Tasaista oli siis luvassa ja sitä saatiinkin. Molempien joukkueiden ulkopeli oli erittäin tiivistä ja kun molemmat lukkarit niin JoMan Veera Toikka kuin Kirittärien Mari Mantsinen pelasivat hienosti, niin ottelusta tuli erittäin vähäjuoksuinen.

Kirittärien sisäpeli pyöri kautta linjan nihkeästi, mutta kuitenkin avausjuoksu syntyi Kirittärien sarakkeeseen. Toisen tasoittavalla ykkös-kolmostilanteessa Joensuun Maila haki kakkosvaihdossa paloa ja kun heitto ei tarttunut kakkosvahdin räpylään, niin Venla Karttunen karkasi kotiin harhaheiton turvin. JoMan sisäpeli pyöri paremmin, mutta Kirittärien takatilanne kesti hyvin kolmanteen vuoropariin asti. Siinä Hanna Toivasen hyvällä kakkossaumalyönnillä lukemat tasoittuivat 1-1, mutta enempää ei JoMalle enää annettu. Neljännen tasoittavalla vuorolla Kirittäret sai rakennettua ykköskärjestä palottoman ajolähdön, jota purkamaan saapui mainiossa lyöntivireessä oleva tällä kertaa jokeripaidassa esiintynyt Emmi Särkioja. Särkiojan pitkä näppi ja Viivi Partasen räjähtävä eteneminen yllätti JoMan ulkokentän ja näin Kirittäret vei ensimmäisen jakson pisteen lukemin 1-2.

Toisella jaksolla tilanteet olivat vieläkin enemmän kortilla ja jakson voittoon riittikin Maria Kaakisen merkattu kolmospussari. Kirittärien sisäpeli tukehtui laittomiin ja merkkivirheisiin, joten jaksojen tasaaminen oli ottelutapahtumiin nähden vähintäänkin oikeutettu.

Kotiutuslyöntikisassa JoMan kolme ensimmäistä paria saatiin pidettyä nollilla hyvillä ulkopelisuorituksilla, mutta kaksi viimeistä paria onnistuivat juoksutehtailussa pienenpienen epäonnenkin kautta. Tasoittavalla vuorolla Kirittärien tilanne tiukkeni, kun kaksi ensimmäistä paria eivät tuottaneet tulosta, mutta kolmannessa parissa Sara Kujanen taisteli hienosti näpin ruutuun Veera Toikan väärästä syötöstä ja Saana Kamppinen ansaitsi etenemisellään kavennusjuoksun. Heti perään Särkioja tasoitti lukemat 2-2, mutta viimeisessä parissa Kirittäret ei saanut haastettua JoMan ulkokenttää ja mentiin jatkopareille. Toisessa kotarissa JoMan jokerikaksikko Toivanen – Kaakinen onnistuivat molemmat määrämittaisilla linjalyönneillä ja kun tasoittavalla Särkiojan onnistuminen jäi ainoaksi, niin kotiutuslyönnit JoMalle 4-3 ja isot pisteet 2-1.

Mattias Kitolaa harmitti ottelun jälkeen sisäpelin tukkoisuus.

– Sisäpeli oli heikkoa, ei saatu oikein millään palloa kenttään kun lyötiin hirvittävä määrä laittomia ja jos saatiin kenttään, niin ei sitten edetty. Kotarissa oli vielä paikka ratkaista peli, mutta semmoinen esitys, että jos tästä yhden pisteen saa niin otetaan se vastaan. Oli meiltä heikko esitys sisäpelissä.

– Selkeästi ei ollut valmistautuminen kohdillaan pelaamaan hyvää pesistä ja siinä on itsellä peiliin katsomisen paikka. Molemmat lukkarit pelasivat hienosti, kaikkiaan parempi voitti tällä kertaa.