Kirittärien viikonlopussa kaksi peliä, kaksi voittoa

– Otteluraportit, Superpesis

Molemmissa otteluissa edettiin kotareihin, lauantaina kaatui Vaasan Mailattaret ja sunnuntaina Joensuu Maila.

Kirittäret – Vaasan Mailattaret 2-1k (4-5, 5-0, 2-0)

Itä-Lännen ja edeltävien kovien pelien jälkeen Kirittärillä oli viikon tauko sarjapeleistä. Lauantaina 06.07.2024 saapui vieraaksi Vaasan Mailattaret, joka on esiintynyt pirteästi kauden sarjapeleissä. Kahden pelin viikonlopulle Kirittäret hieman kierrätti kokoonpanoa, tällä kertaa lautasen ääreen palasi Ronja Salmela, Selina Similän paikalla numerolle 2 oli nostettu Eeva Mäki-Maukola ja Emmi Särkioja pelasi yhdeksikössä numerolla 4.

Laura Toikkanen toi juoksun molemmissa otteluissa. Kuva Juha Leskinen.

Ensimmäisellä jaksolla heti aluksi Kirittäret hieman antoivat siimaa, kun ottamattomasta kotiutustilanteesta haettiin takapaloa ja takapalon sijasta harhaheitolla tuli Mailattarille toinenkin juoksu. Tasoittavalle Kirittäret saapui terävästi ja ykköskärjestä ensin Emmi Särkioja kotiutti kahdesti ja myöhemmin Sara Kujanen kotiutti myös kahdesti. Lukemat 4-2 ei kuitenkaan riittäneet, kun Vaasan Roosa Hussa löi voimakkaalla kakkosrajaleikkurilla pallon aidan raosta Köyhälampeen tuloksena 1+2 juoksua. Kirittärien sisäpeli oli hieman merkkivirheiden sävyttämää eikä nihkeän esityksen jälkeen lisäjuoksuja kummaltakaan enää nähty, vaan Vaasa veikin yllättäen ensimmäisen jakson pisteen 4-5.

Toisella jaksolla sisuuntunut Kirittäret ei antanut Vaasan Mailattarille mitään, kolme kotiutusyritystä hoidettiin tyylikkäästi nollille. Omassa sisäpelissä Kirittäret nakutti tasaisesti juoksuja taululle ja lopussa lukemat 5-0 veivät ottelun kotiutuslyöntikisaan. Kotareissa Tinja Töyrylä ja Emmi Särkioja löivät juoksut aloittavalla vuorolla eikä tasoittavilla yrityksillä Vaasan juoksut olleet kovin lähelläkään, joten loppulukemat Kirittärille 2-1k (4-5, 5-0, 2-0k).

Ronja Salmela lukkaroi voitokkaasti Vaasaa vastaan. Kuva Juha Leskinen.

Mattias Kitola oli pelin jälkeen mietteliäs.

– Hyvinkin kaksijakoiset tunnelmat, Vaasa sai juoksut oikeastaan kahdella lyönnillä. Hussan kakkosrajaleikkuri harmittaa mutta oli hyvä lyönti. Takatilanteen pitämisessä oli paljon hyvää, mutta sisäpelissä tehtiin liikaa merkkivirheitä ja laittomia. Meidän taso on tässä, paljon opin paikkaa ensimmäisestä jaksosta.

Lauantain ykköspalkittu Emmi Särkioja oli pitkälti samoilla mielin, vaikka tyytyväinen voitosta.

– Kaksijakoiset fiilikset. Ensin hieman töpeksittiin, mutta hyvin noustiin ensimmäisen jakson alussa. Läpäri harmittaa, vaikka hyvä lyönti Vaasalta olikin. Toisella jaksolla oltiin hyviä, voitto miellyttää. Olisi se kolme pistettäkin kiva joskus saada 🙂

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Palkitut

IEmmi Särkioja
IIViivi Partanen

Kirittäret – Joensuun Maila 2-1k (3-4, 5-3, 2-1k)

Sunnuntaina 07.07.2024 saapui Hippokselle vieraaksi Joensuun Maila. Superpesiksen sarjataulukko on kolmen kärkijoukkueen takana erittäin tasainen ja Joensuun Maila taistelee tiukasti samoista sarjasijoituksista Kirittärien kanssa. Lauantain peliin Kirittäret kierrättivät joukkuetta siten, että Mari Mantsinen palasi lautasen ääreen, Selina Similä numerolle 2 ja Emmi Särkioja pelasi tällä kertaa jokerina. Joensuun kärki tekee tilannetta hyvin ja lyöjistä Hanna Toivanen, Maria Kaakinen ja Nelli Huotari ovat erittäin vaarallisia.

Ottelu oli kaikkiaan hyvin tasaista puolin ja toisin, tosin Kirittäriltä peli alkoi lähes samoin kuin Vaasaakin vastaan eli ensimmäisessä sisävuorossa vastustajalle annettiin juoksu harhaheitolla. Muutoin jakso oli tasaista puolin ja toisin, kumpikin joukkue oli välillä johdossa, mutta niin vain Joensuun Maila onnistui kerran useammin ja vei jakson lukemin 3-4.

Lauantain tavoin Kirittäret ryhdistäytyi toisella jaksolla, vaikka alku mentiinkin tasaisissa lukemissa. Kolmannessa vuoroparissa Kirittäret karkasi ensin kakkoskärjestä Emmi Särkiojan kahdella kotiutuksella 4-2 johtoon ja niissä lukemissa oltiin jo hieman menossakin Joensuun tasoittavalle vuorolle. Lyöjien jo lähes loppuessa toisen lyöntikierroksen osalta Eeva Mäki-Maukola tuli nollatilanteeseen ja viimeisellään kiskaisi pallon kolmosrajasta läpi aina aidan portista Monitoimitalon suuntaan. ”Mäkki” jäi vielä odottelemaan kunnarin jälkeen mahdollista tuplajuoksua, mutta lukemissa 5-2 jatkettiin peliä.

Mari Mantsinen on palannut huippuvireisenä. Kuva Juha Leskinen.

Kirittäret piti ulkopelin hyvin hallussaan loppuun asti ja Joensuun kavennus lopussa oli enää kosmetiikkaa. Toinen jakso Kirittärille 5-3 ja jälleen Hippoksella edettiin kotiutuslyöntikisaan. Tällä kertaa Joma aloitti sisällä ja heti aluksi Eeva Mäki-Maukola esitteli tuttua heittokättään erittäin rajulla polttoheitolla lähes täydellisestä linjalyönnistä polttaen etenijän niukasti kotiin. Joensuulta onnistui vain Hanna Toivanen erinomaisella saumalyönnillä, joten Kirittäret pääsi tavoittelemaan tasoitusta ja voittoa varsin hyvistä lähtökohdista. Heti ensimmäisellä lyönnillään Venla Karttusen kumura upposi väliin ja Viivi Partasen oli helppo tuoda tasoitusjuoksu. Sen jälkeen alettiinkin vapautuneemmin hakea jo voittojuoksua paineiden ollessa oikeastaan koko ajan Joensuun ulkokentällä. Toinen pari ei vielä onnistunut, mutta Sara Kujanen – Saana Kamppinen räjäytti katsomon juhlimaan kotareiden voittojuoksua ja Kirittärien voittoa 2-1 (3-4, 5-3, 2-1k).

Joukkueen peli-ilo kantaa pitkälle. Kuva Juha Leskinen.

Mattias Kitola oli tyytyväinen tasaisen pelin pisteistä.

– Harvoin on näin tasaista tilastolappua nähnyt. Molemmat olivat kotiläksynsä tehneet ennen peliä, molemmilla oli paljon tiedossa kummankin kuvioista. Meidän sisäpelitason rutiini ei vielä ihan riitä, siihen pitää vielä keskittyä. Ennustettiin, että tulee varmasti taktinen ja viihdyttävä ottelu, tuskin kukaan katsoja lähti kovin kylmästi kotiin, varsin viihdyttävä ottelu olikin. Mielellään näitä tämmäisiä pelejä vääntää!

Eeva Mäki-Maukolan teholukemat kunnari ja 4 tuotua viikonloppuna. Kuva Juha Leskinen.

Sunnuntain ykköspalkittu Eeva Mäki-Maukola oli myös tyytyväinen voitosta.

– Eka jaksolla tuli paljon kopinnostopaloja ja vähän oli vaikeaa sisäpeli, ei ollut laatua merkatuissa lyönneissä. Toisella jaksolla lyötiin hyvin juoksuja, tyytyväinen kuitenkin meidän takatilannepelaamiseen. Kotareissa saatiin pidettyä Joma vain yhdessä juoksussa ja sekin tuli hyvällä lyönnillä.

Kirittäriltä viikonlopun kahdesta pelistä tuli siis 4 pistettä ja mikä tärkeintä kaksi voittoa – syksyä kohti kun vain voitot ratkaisevat. Sekä Ronja Salmela ja Mari Mantsinen pelaavat hyvällä tasolla, Mantsinen on päässyt lähes vuoden loukkaantumistauon jälkeen huikeaa vireeseen. Emmi Särkioja löi kahdessa pelissä tehot 0+7, Tinja Töyrylä 0+4 ja kärki muutenkin rakensi tilannetta mainiosti. Tästä on hyvä jatkaa!

Kirittäret seilaa nyt 4 voiton putkessa (Lapua, Pori, Vaasa, Joensuu) ja pisteputki on 8 ottelun mittainen. Kausi jatkuu keskiviikkona 10.07.2024 jälleen Joensuun Mailaa vastaan, tällä kertaa vieraissa. Joensuun joukkuehan kohdataan ”paikallisvastustajana” sarjassa peräti neljästi eli Joensuu kohdataan sarjassa vielä yhtensä kahdesti vieraissa. Ensi viikolla siintää myös Hippoksen huippuottelu Kirittäret- Seinäjoki ti 16.07.2024 klo 18.

Hippoksen katsomokommentaattorina oli tällä kertaa Viola, 8v

Onko ollut kiva katsoa pesistä? Jäikö joku hetki erityisesti mieleen?
– Aika pitkä peli mutta kivaa on ollu. Parasta oli kun se pallo meni aidan alta ja kunnaritanssi, se oli niin hieno. Ja hodarit!

Palkitut

IEeva Mäki-Maukola
IIEmmi Särkioja

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti