Kirittäret haki pisteen Mansen vieraana

– Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret haastoi hyvin kahden viime kauden finalistin, mutta aivan se ei vielä riittänyt voittoon.

Ensimmäinen jakso oli vähäjuoksuinen, mutta Manse oli koko ajan lievästi niskan päällä. Jakson avausjuoksu tuli heti ensimmäisen aloittavalla, kun Mansen ykköskärki rakensi tilannetta ja Anna Ala-Kauhaluoma löi Ella Korpelan kotiin. Tämä jäikin lopulta jakson ainoaksi juoksuksi, kun Kirittärien sisäpeli oli varsin tukkoista eikä kotiutusyritykset osuneet keskimailaan. Kaikesta huolimatta jakson lopulla neljännen tasoittavalla vuorolla Kirittärillä oli tasoituksenkin paikka, kun Emmi Särkiojan painuva lyönti upposi väliin, mutta yritys jäi käyttämättä hyödyksi. Vaikka Manse olikin painostavampi osapuoli sisäpelissä, niin kaikkiaan Kirittärien ulkokenttä piti takatilanteessa mainiosti.

Kirittärien ulkopelistä tuli kosolti ilonaiheita. Kuva Juha Lehtinen

Toinen jakso oli Kirittäriltä vahvempaa sisäpeliä. Ensimmäinen sisävuoro sujui vielä tahmeasti, mutta toisen aloittavalla Kirittärien kakkoskärki rakensi tilanteen, josta ensin Sara Kujanen löi kakkossaumasta jokeri Iida Pajusen kotiin ja jatkotilanteesta Tilda Palola kotiutti Ronja Salmelan, kun Mansen lukkari hieman häpläsi polttoheiton kiinniotossa. Kolmannen aloittavalla Kirittäret painoi lisää kaasua sisäpeliinsä, tällä kertaa ensin ykköskärjestä Emmi Särkioja kotiutti tarkalla kakkospussin sijoituksella Viivi Partasen ja Sara Kujanen vastustamattomasti kakkosjatkeelta päivän toisella lyödyllään kasvatti Kirittärien johdon jo lukemiin 0-4. Kolmanen tasoittavalla Manse kavensi välilyönnillä 1-4 ja neljännen tasoittavalla Manse vielä 2-4, mutta Kirittärien ulkokenttä piti mainiosti takatilanteessa ja Ronja Salmela pääsi lopettamaan jakson irrottamalla väärällä Mansen etenijän kolmoselta.

Kotiutuslyöntikisassa Kirittäret aloitti tälle kaudelle tyypilliseen tapaansa sisältä ja tällä kertaa kotiutusyritykset jäivät ponnettomiksi. Manse oli ensimmäisessä parissa jo lähellä voittoa, mutta videotarkistuksen jälkeenkin Viivi Partasen polttoheitto näppilyönnistä oli riittävä senttien erolla. Toisessa parissa Mansen kova saumalyönti ei aivan tarttunut räpylään ja useammankin räpylän kautta kimmonneena Manse sai tehtyä kotiutuslyöntikisan voittojuoksun.

Sisäpeli oli tukkoista, mutta ajoittain sekin antoi merkkejä paremmasta. Kuva Juha Lehtinen

Pelinjohtaja Mattias Kitola olisi halunnut kotiin tuomiseksi enemmänkin kuin yhden pisteen.

– Kauppiin ei lähdetä hakemaan yhtä pistettä, vaan voittoa, sen verran jäi hampaankoloon. Ottelun lopputulos oli varmaan kokonaisuudessa oikea, mutta kyllä meillekin ensimmäisen jakson lopulla tuli tilanne ratkaista jakso. Vähän kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta peli menee eteenpäin, mutta tällä kertaa ei pystytty voittamaan.

– Vaikka ollaan sarjataulukossa keskikastissa, niin tämäkin oli ehkä muistutus siitä, että ei meitä kannata laskea ulos kun paremmuutta aletaan ratkoa. Pelin kehityssuunta on kuitenkin hyvä. Meillä on kova vierasputki kesäkuussa, hieman ollaan vielä jäljessä, mutta lähenee koko ajan.

– Ennen juhannusta harjoitellaan vielä todella kovaa, sitten hieman pidetään juhannuksena vapaata ja sen jälkeen onkin pian vieraspeli Lapualle ennen kotipeliä Poria vastaan.

Kirittärien ykköspalkittu Laura Toikkanen pelasi ulkona varmasti ja sisäpelissä hoiti kakkoskärjen tehtävät 100% tehoilla.

– Ensimmäisellä jaksolla sisäpeli oli nihkeää, paikka siinä oli ottaakin jakso. Toiselle jaksolle saatiin sisäpeliä auki, mutta kotarissa se ei riittänyt. Ulkopeli piti pääsäänöisesti hyvin.

Palkitut

ILaura ToikkanenPelaajakortti
IISara KujanenPelaajakortti

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti