Kirittäret pisteiden makuun Raumalla

– Otteluraportit, Superpesis

Peli paranee koko ajan, mutta vielä se ei riittänyt voittoon. Rauman Fera vei isot pisteet kotareissa 2-1k (1-3,4-1,4-3).

Rauman Fera on alkukaudella voittanut kotonaan sekä Lapuan että Mansen, joten Otanlahti ei ole ollut helppo paikka vierailla. Hippoksella pelattiin hyvin tasainen ottelu kotiutuslyöntikisan jatkopalloille asti ja samaa kaavaa jatkettiin myös vieraspelissä.

Kirittärien alku peliin oli mainio, ensimmäisellä jaksolla Rauman Feran tilanteiden rakentelu oli vaikeaa ja sisäpelissä painetta ja tilannetta saatiin rakennettua mukavasti. Avausjuoksun löi Tinja Töyrylä täydellisen mittaisella kakkosrajan näpillä ja huippunopea Selina Similä toi Kirittärien johtojuoksun. Toisen vuoroparin aloittavalla Rauma sai palottoman ajolähdön, josta Rauma sai tasoitusjuoksun vapaataipaleella. Toisen vuoroparin tasoittavalla Kirittäret sai rakennettua kakkoskärjestä yhden palon ajolähdön Sara Kujaselle, jonka tykitti läpi kolmosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Enempää juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, joten ensimmäinen jakso päättyi Kirittärille 1-3.

Sara Kujanen löi kahden juoksun arvoisen läpilyönnin Raumalla. Kuva Juha Leskinen

Toisella jaksolla Kirittäret meni heti alkuun 0-1 johtoon Tinja Töyrylän varsilyönnillä kolmosrajaan, mutta ilonaiheet jäivätkin sitten siihen. Kirittärien peli oli hermostunutta ja ote luovutettiin niin sisällä kuin ulkonakin Raumalle. Jakso Raumalle 4-1 ja ottelun ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikisasta.

Kirittäret aloitti kotiutuslyöntikisan sisävuorolla. Kotiutuslyöntikisan ensimmäinen sisävuoro olikin kaksijakoinen – kaksi hienoa juoksua ja kaksi hölmöilyä, jossa Rauman ulkokentän ei tarvinnut edes suorittaa. Tinja Töyrylä löi hienosti kakkosluukusta juoksun ja Sara Kujanen löi vastustamattoman 0-2 keskisaumasta. Tasoittavalla vuorolla Rauma onnistui toisessa parissa kolmosrajan pitkällä näpillä kaventamaan lukemiksi 1-2. Kirittäret oli voitossa kiinni vielä viimeiseen pariin asti, mutta pieni räpylävirhe toi tasoituksen ja vei pelin kotareiden jatkopareille. Jatkopareissa Emmi Särkiojan pitkä kierteinen keskinäppi toi johtojuoksun, mutta muut yritykset eivät osuneet oikein keskipalloon. Rauman Fera osui laadukkaammin omissa yrityksissään ja vei kotiutuslyöntikisan 4-3 ja koko ottelun 2-1k.

Selina Similä toi ottelussa yhden juoksun. Kuva Juha Leskinen

Pelinjohtaja Mattias Kitolaa harmitti kotiutuslyöntikisan tulos.

– Varmaan oli oikea lopputulos. Ensimmäinen jakso oltiin hyvin pelin päällä, toisella jaksolla paljon laittomia. Kotarit harmittaa, kun viidestä parin paikkaan yksi irti nykäyksellä ja toinen merkkivirhe, räpylästä annettiin viimeisellä parilla. Toisessa kotarissa päästiin pari kertaa hyökkäämään väärä alla, mutta osumat tulivat alapalloon. Rauma sai toisessa kotareissa keskiosumia ja saumalyönnillä tuli ratkaisu. Paljon on työtä vielä sekä sisällä että ulkona, mutta on tässä vielä kalenterissa aikaa parantaa.

Kirittärien ykköspalkittu Tinja Töyrylä oli tyytyväinen pelin alkuun.

– Tultiin hyvin peliin ja eka jakso oli ihan ookoo. Sitten annettiin ote toisella jaksolla, tehtiin tyhmiä virheitä sisällä ja ulkona. Kotareissa olisi ollut paikka, mutta nyt ei ollut ottamaan voittoa.

Kirittäret jatkaa tiukkaa pelitahtia jo sunnuntaina 09.06.2024 klo 17, kun Hippokselle vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko.

Palkitut

ITinja TöyryläPelaajakortti
IIOona KinnunenRaskashuolto Servisepät, Jyväskylän Autokuljetus,
S&P Monto, Mon-Puu Oy, Jappasmetalli
Pelaajakortti

#kirittäret #liikuntapääkaupunki #pesis #allinoranssi #jyväskylä #otteluraportti