Kirittäret kaatoi Rauman kotiutuslyöntikisan jälkeen

– Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret ja Rauman Fera pelasivat aurinkoisessa kesäsäässä tasaisen ja viihdyttävän ottelun.

Rauman Fera aloitti pelin reippaalla lyöntipelillä ja menikin 0-johtoon. Toisessa vuoroparissa Saana Kamppinen herätteli jälleen joukkuetta lyömällä kunnarin tyhjään kenttään kavennukseksi 1-2. Kamppinen on osoittanut, että huippunopea etenijä pystyy tietyissä paikoissa tekemään kunnarin myös Hippoksen kaukalon “sisäpuolella” päättäväisellä ja räjähtävän nopealla etenemisellä.

Rauman Fera ei tästä lannistunut, vaan jatkoi kovaa lyöntipeliä ja kasvatti johtonsa jo lukemiin 1-4. Kolmannessa vuoroparissa Kirittäret aloitti kirinsä, kun Sara Kujanen löi keskisaumasta ensin 2-4 ja Oona Kinnunen kavensi 3-4 hieman Rauman linjan avustuksella.

Hippoksen kauden ensimmäinen kotipeli Joensuun Mailaa vastaan oli jännitysnäytelmä, eikä toinenkaan kotipeli eri merkkejä näyttänyt. Kirittäret joutui kaivamaan kaivattua tasoitusjuoksua neljännen tasoittavalta, jolloin ykköskärki rakensi palottoman ajon nelosena pelanneelle Emmi Särkiojalle, jonka kierteinen kakkosrajan näppi toikin helpottaneen juoksun. Feran ulkokenttä kesti kuitenkin paineen ja jakso siis tasattiin lukemin 4-4.

Toinen jakso oli tasaista ja tarkkaa ulkopeliä molemmilta. Peli oli ehkä Kirittärien hienoista hallintaa, mutta kotiutusyritykset jäivät hieman ponnettomiksi kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa.

Kolmannen tasoittavalla Rauman Fera väänsi Kirittäret jälleen hieman siltaan, kun Iina Valkeejärvi kotiutti pienellä ulkokentän haparoinnilla ja vei Rauman 0-1 johtoon. Neljännen aloittavalla Kirittärien tilanne oli jo tukala, kun taululla oli kaksi paloa ilman kotiutusyrityksiä ja vähintään yksi juoksu olisi pakko saada. Päättäväisesti Kirittäret sai rakennettua ajolähdön, jota purkamaan Sara Kujanen. “Sakke” löi ensimmäisellä upeasti keskisaumastasta tasoituksen 1-1. Heti seuraavalla lyönnillä Kujasen vastustamaton kolmosjatkelyönti yllätti Rauman ulkokentän ja Emmi Särkioja juoksi suoraan kakkoselta kotiin johtolukemiksi 2-1. Tiukasta paikasta Kirittäret olivat kääntäneet tilanteen päälaelleen ja nyt Rauman oli tehtävä vähintään juoksu, jos pisteitä kotin viemisiksi haluaisi. Nopeasti Kirittäret sai leivottua taululle kaksi paloa, mutta myös Rauma oli sitkeä. Rauma rakensi etutilanteen Iina Valkeejärvelle, jonka kova kakkospuolen lyönti sirvahti hieman läpi ja Rauma tasoitti jakson loppulukemiksi 2-2.

Molemmat jaksot päättyivät siis tasan ja molemmille tästä sarjataulukkoon yksi piste. Ensimmäisen kotipelin tavoin mentiin siis kotiutuslyönneille ja hutunkeiton voittanut Kirittäret valitsi hieman yllättäen aloittavan lyöntivuoron. Meno olikin hurjaa: heti alkuun Venla Karttunen iski kakkosrajasta läpi juoksun arvosesti ja Tinja Töyrylä kakkosrajanäpillä 2-0. Sara Kujanen iski kolmosluukusta läpi 3-0 ja Emmi Särkioja tappikumuralla jo 4-0. Tästä vastustamattomien lyöntien tyrmäyksestä Rauma ei enää toipunut, vaan Kirittäret puolusti rauhallisesti käytännössä kunnarit pois ja vei kotiutuslyöntikisan 4-2 sekä isot pisteet 2-1.

Mattias Kitola oli tyytyväinen voittoon.

– Ensimmäisellä jaksolla Rauma löi hyvin, roikuttiin kuitenkin hyvin mukana. Toisen jakson lopulla oltiin ahtaalla, mutta Saralta pari hyvää lyöntiä tiukkaan paikkaan. Viime pelin kotarissa otin selkään vastustajan lukkarilta, niin päätettiin kokeilla tällä kertaa aloittaa sisävuorosta. Yleisölle varmasti viihdyttävä ottelu. Tällaisian nämä kahden tasaisen joukkueen pelit ovat, sarjassa on 7-8 hyvää joukkuetta. Se on kaikkien ja etenkin naispesiksen etu.

Sara Kujanen nosti toisella jaksolla Kirittäret peliin mukaan.

– Oli tiukka vääntö, hienosti taisteltiin loppuun asti. Jos Joman pelissä haparoitiin hieman kotareissa, niin nyt tsempattin kotareissa tosi hienosti, tosi hienoja lyöntejä.

Hippoksen katsomokommentissa Manta summasi peliä.