Joma niukasti parempi runsasjuoksuisessa jännitysnäytelmässä

– Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret taipui Hippoksella värikkäidenkin vaiheiden jälkeen Jomalle kolmannessa kotiutuslyöntikisassa 1-2k (4-5,8-1,7-8k).

Äitienpäivänä pelattu Kirittärien kauden kotiavaus näkyi televisiossa Yle TV2:lla ja oli myös Ruudun päälähetys, joka hieman sitten näkyi myös katsojalehtereillä. Hippoksen yleisölle tarjottiin pesäpalloviihdettä koko rahan edestä ja pitkällä kaavalla jännittävässä ottelussa. Tunnelmaa nostatti ennen peliä Eva Louhivuoren esittämä uusi Kirittärien tunnusbiisi.

Ensimmäinen jakso kulki tasaisissa merkeissä, kumpikin joukkue pääsi nauttimaan johtoasemasta. Hippoksella pelattiin yllättävänkin runsasjuoksuinen ottelu, joka yleensä kertoo siitä, että kummankaan ulkokenttä ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan ja toisaalta, että molemmilla joukkueilla oli myös kovia lyöntiratkaisuja. Jakson ratkaisujuoksun neljännessä vuoroparissa löi Joensuun Mailan Hanna Toivanen hidastetulla kakkospussiin. Kirittäret pääsi erittäin lähelle tasoitusjuoksua, mutta tuloksena oli videotarkastuksen jälkeenkin muutamien senttien palo.

Toinen jakso oli sitten Kirittärien näytöstä. Ensin Kirittäret sitkeästi kasvattivat johtoa “juoksu per vuoro”-tyyliin, mutta neljännen aloittavalla huikeasti Superpesisuransa aloittanut 18-vuotias huippunopea Selina Similä osoitti myös vaarallisuuttaan mailan varressa ja löi tylysti ykköstilanteessa Joensuun kolmoskopparin yli ja kun pallo vieri takaa aidan alta, niin tuloksena oli kunnari ja tavallinen. Tästä Kirittäret jatkoivat yhtä tylysti ja Emmi Särkiojan läpilyönnillä kakkoskopparin tontilta tuloksena oli 2 juoksua, Särkioja itse paloi niukasti kolmospesän kynnykselle yrittäessään kunnaria. Toisen jakson lukemat 8-1 kertoivat täysin toisen jakson Kirittärien hallinnasta.

Sara Kujanen lyö ja Saana Kamppinen tuo 1J kavennusjuoksun 2-3

Kaudelle 2024 Superpesikseen tehtiin sääntömuutos, jonka mukaan supervuoroa ei pelatava vaan siirrytään suoraan kotiutuslyöntikisaan. Kotiituslyöntikisassa aloittavalla vuorolla Joensuun Maila iski hyvillä lyönneillä sekä hieman Kirittärien ulkokentän avullakin 3 juoksua, mikä aika usein riittääkin jo kotarin voittoon. Kirittäret oli kuitenkin eri mieltä: Venla Karttunen, Tinja Töyrylä ja Emmi Särkioja löivät kotarin tasoihin. Voittoakin päästiin vielä yrittämään, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Kotiutuslyöntikisassa toisella kierroksella Joman viimeinen lyöjä onnistui lyönnissään ja Kirittärien polttoheitto viileässä kelissä hieman aukesi. Toisen kierroksen tasoittavalla Kirittärien viimeisenä lyöjänä Sara Kujanen löi kovan vapaan lyönnin kakkossaumaan ja tuulennopea jokeri Saana Kamppinen toi tasoitusjuoksun.

Ratkaisu saatiin vasta kolmannessa kotiutuslyöntikisassa, kun Joensuun Mailalla jokainen kolmesta lyöjästä onnistui Kirittärien ulkopelin avustuksella, Hanna Toivanen peräti kunnarin arvoisesti kakkosrajasta. Tasoittavalla vuorolla Jomalle riitti vain puolustaa läpilyönnit pois ja pisteet jaettiin siis Joensuulle 1-2.

Kirittärien pelinjohtajaa Mattias Kitolaa harmitti kotitappio.

– Tiukka peli oli mitä ennakolta odoteltiinkin. Ensimmäisellä jaksolla meilläkin oli paikat paikat jaksotasuriin ja voittoonkin, ei tällä kertaa onnistuttu siinä. Toisella jaksolla päästiin kuskin paikalle ja saatiin pidettyä peli hyvin hallussa.

– Ei oltu kotarissa hyviä, potentiaalia kyllä on. Harmittaa kovasti.

Kirittärien parhaana palkittu toisessa Superpesiksen ottelussaan tehot 1+1/3 (kl 9/11) lyönyt Selina Similä oli samoilla linjoilla.

– Eka jaksolla ei oltu ihan pelissä mukana, oli sovitut asiat hieman unohtuneet. Toisella jaksolla päästiin paremmin peliin. Kotareissa saatiin hyvin tiukoissa paikoissa lyötyä juoksut, mutta ulkopeliin ei voi olla missään nimessä tyytyväinen.

Selina, miltä Superpesiksen vauhti on nyt tuntunut – peliesitykissä sarjatason muutos ei tunnu näkyvän?

– Onhan se aika erilaista. Tosi moni osa-alue eroaa Ykköspesikseen, mutta pitää vaan muistaa, että ne omat hyvät suoritukset toimii Superissakin yhtä lailla kuin Ykköspesiksessä.

Hippoksen katsomon fanikatsojakommentina peliä analysoi Timo Kääriäinen.

– Ensimmäinen jakso oli tiukkaa peliä, olisi voinut päättyä miten vain. Kirittäret näyttää nyt tekevän pelin kestäessä nousuja, kuten nyt toisella jaksolla tuli toisella jaksolla onnistumisia laajalla sektorilla, mikä näyttää hyvältä. Uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen leveyttä ja suuremmallakin numerolla tulee onnistumisia.

– Pelin loppu meni kuten tasaisessa sarjassa yleensä menee. Sarja on todella kiinnostava, paljon huippujoukkueita ja Joensuu yksi niistä. Peli kääntyi niukasti Joensuulle, mutta tästä on silti hyvä jatkaa kesää eteenpäin, lupaava nousu jälleen ja sarja on pitkä kohti Köyhälampea!