Kirittäret kaatoi kauden avauksessaan Roihun tiukan väännön jälkeen

– Otteluraportit, Superpesis

Kolme pistettä Kirittärille mukaan Helsingistä jännittävien vaiheiden jälkeen.

Kirittäret avasi 2024 Superpesiksen runkosarjansa vieraspelillä Helsingissä Roihua vastaan. Molemmilla on uudistunut joukkue, ja Roihuvuoren kenttä on varsin avoin kakkospuolelta ja myös takaa. Kentän avoimuus tuli vahvasti esille myös päivän pelissä. Ruudun kautta peliä seuranneet harmittelivat ensimmäisen jakson aikana ääniongelmia, kun kenttä-äänet eivät päätyneet lainkaan lähetykseen. Onneksi toiselle jaksolle tämäkin ongelma sitten saatiin ratkaistua.

Kapteeni Venla Karttunen voitti hutunkeiton ja Kirittäret valitsi aloittavan ulkovuoron. Ehkä hieman odotusten vastaisesti ottelun kaikki vuorot jouduttiin tällä kertaa  käyttämään.

Ottelu lähti Kirittäriltä erittäin hyvin liikkeelle ulkopelin suhteen ja muutaman yrittäjän jälkeen Roihun sarakkeessa oli jo 3 paloa ilman kakkostilannetta. Kirittärien sisävuorokaan ei nyt vielä oikein lähtenyt käyntiin, mutta lyöjäkierros saatiin käytyä läpi. Toisessa vuoroparissa alkoi sitten tapahtua. Roihun Elina Muurman yllätti Kirittärien takakentän ja ykköstilanteesta seurasikin kunnari ja yksi tavallinen. Kun Muurman toi vielä tuplajuoksun lyönnillä linjaan, niin taululla olikin jo 3-0. Toisen tasoittavalla ei oma sisäpeli lähtenyt vieläkään käyntiin, mutta onnistumisista intoa saanut Roihu löi lisää löylyä kolmannen aloittavalla, kun Sohvi Korhonen näpytti kakkosrajasta taululle kotijoukkueelle jo 4-0.

Kirittäret kaipasi jo pientä herättelyä sisäpeliinsä ja sellaista saatiinkin heti alkuun, kun Viivi Partanen tykitti ottamattoman kakkosrajaleikkurin läpi ja Viivi sai hölkätä rauhassa kunnarin tyhjään kenttään. Tämä herätti viimeistään Kirittäriä otteluun ja varsin pian Partanen toi tuplajuoksun, kun Venla Karttunen löi Roihun kolmoskopparin tontilta kavennuksen 4-2. Tilanteen jatkuessa Emmi Särkioja löi samaan paikkaan ja tällä kertaa Venla Karttunen toi juoksun lukemiksi 4-3.

Ensimmäisen jakson neljännessä vuoroparissa Kirittäret piti tyylillä Roihun aisoissa, mutta joutui kuitenkin vielä tappioasemasta “ylitöihin” tasoittavalle vuorolle. Kirittärien kärki rakensikin yhden palon ajolähdön ja Sara Kujanen yllätti Roihun ulkokentän kakkosrajan koukkunäpillä Selina Similän tuodessa kovalla etenemisellä tasoitusjuoksun. Tässä kohtaa Kirittärien kovien painetilanteiden rutiini ja kovat hermot nousivat esille. Heti välittömästi jatkuneesta ajolähdöstä pelinjohtaja Mattias Kitola pistikin ensimmäisellä lentomerkin päälle ja Oona Kinnunen löi aivan vastustamattomasti kakkospuolelle väliin Kirittärille jakson voittojuoksun. Luvut 4-5 jakson loppulukemina saattavat faneille herättää kysymyksiä, mutta juuri näistä tilanteista joukkue saa erinomaista harjoitusta syksyn kovia painetilanteita varten.

Toisella jaksolla Kirittäret piti Roihun täysin aisoissa ensimmäiset kaksi vuoroa eikä Roihu päässyt edes kakkoselle asti. Omilla sisävuoroillaan Kirittäret teki kuitenkin tilanteita tasaisesti ja kun ulkokenttä pistettiin suorittamaan, niin tulostakin tuli – pienillä Roihun ulkopelaajien avuilla taululle iskettiin 0-3.

Kolmannen tasoittavalle Roihu piristyi ja Kirittärien ulkopeli ehkä hieman herpaantui. Roihu sai rakennettua palottoman ajon ja siitä ensimmäisellä jaksolla kunnaria juhlinut Roihun Elina Muurman löi peräkkäisillä kakkosrajan näpyilla kaksi kavennusjuoksua. Heti perään Roihun Sohvi Korhonen hyökkäsi kakkospussiin ja Oona Tuononen toi Roihun tasoitusjuoksun 3-3. Neljännessä vuoroparissa Kirittärien tiukat tilanteet siis jatkuivat, kun 3p voittoon tarvittaisiin siis vähintään yksi juoksu. Kirittäret rakensikin kärjestä tilannetta ja vaikka ensimmäinen yritys ei tuonut tulosta, niin jokerina pelannut Emmi Särkioja löi vahvasti keskelle taakse väliin ja Selina Similä toi Kirittärien johtojuoksun.3-4. Kun Kirittärien ulkopeli piti viimeisen tasoittavalla vuorolla vakuuttavasti, niin tämä jäi myös jakson voittojuoksuksi ja lukemat siis Roihu – Kirittäret 0-2 (4-5, 3-4).

Sarjataulukkoon pelistä saa kuitenkin saman 3 pistettä kuin jostain rökölevoitosta, mutta tästä pelistä saatiin erinomaista oppia, kokemusta ja rutiinia tiukkojen painetilanteiden hoitamiseen. Kun tavoite on menestyä syksyn ratkaisupeleissä, niin runkosarjan alussa tyylipisteitä ei katsota – eikä edes jaetakaan. Tavoitteena on kuitenkin peli peliltä parantaa otteita ja tämä jos mikä oli siihen erinomaista oppia.

Kirittärien kakkospalkittu Selina Similä pelasi ensimmäisen Superpesiksen ottalunsa ja avasi Superpesisuransa Kirittärien hihanumerolla 2 – kärkilyönnit 6/7, kolme tuotua juoksua. Ei hassumpi Superpesis-debyytti!

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli pelin jälkeen tyytyväinen sarjapisteisiin.

– Päällimmäisenä lopputulokseen 3p olen tyytyväinen. Kun peli meni numeroiden valossa tiukaksi, niin tämä meni oikeastaan niin hyvin kuin voi mennäkin, paljon jäi vielä  hampaankoloon ja jalat pysyvät varmasti maassa. Oltiin hyviä viimeisissä vuoropareissa ja sitä kautta ansaittiin ne pisteet lopussa.

– Ensimmäisen jakson ratkaisu juoksussa Oona Kinnunen löi kylmäpäisesti merkistä väliin. Oona ei ehkä tilastoissa ole päässyt loistamaan, mutta on kylmähermoinen lyöjä. Nyt oli äärimmäisen kova voittava suoritus ja sille on syynsä miksi Oona pelaa numerolla 5.

– Paljon pitää parantua suoritustasossa kautta linjan, pieniä virheitä siellä täällä, mutta tällaisia ne alkukauden pelit usein ovat. Pelituntuma on vielä aika pieni, niin näitä virheitä tulee, mutta niistä opitaan. Ulkopelissä tuli tiukkoja tilanteita Roihun juoksuissa, joten varmaan pientä tarkistamista on myös takatilanteen syvyyspelaamisessa. Kuitenkin tunne oli pelissä mukana, itse uskottiin koko ajan, että hoidetaan homma kotiin.

– Kun jokaisella pelaajalla on luottamus joukkueeseen, niin on mahdollisuus tullakin jotain.

Kirittärien ykköspalkittu Viivi Partanen (tehot 1+0/3, kl 8/11) olii tyytyväinen Kirittärien voittoon.

– Hyvä fiilis, kun voitettiin, vaikka oli välillä aika nihkeää peliä. Tällaisesta pelistä saadaan kuitenkin paljon dataa siitä, miten asioita voitaisiin tehdä paremmin. Vaikka kaveri meni johtoon, niin oli aika rauhallinen fiilis pelissä. Luotettiin siihen, että kun vain jaksetaan jauhaa omaa peliä, niin ottelu kuitenkin lopulta voitetaan. Loppuun tehtiin sitten tarvittavat juoksut ja ulkopelin perusjutut riittivät nyt voittoon.