Kirittäret antoi myrskyvaroituksen, mutta taipui kuitenkin supervuorossa Manselle

– Otteluraportit, Superpesis

Huikea kauden ennätysyleisö (peräti 1743 katsojaa) kannusti Kirittäret säkenöivään vireeseen ensimmäisellä jaksolla, mutta sitkeä Manse väänsi lopulta voiton supervuorossa.

Ennakkoasetelmissa joukkueet ovat tulleet kauden aikana toisilleen kovin tutuiksi, kun tämä oli jo kauden neljäs runkosarjakohtaaminen joukkueiden välillä. Kärkipelistä odotettiin siksi vähäjuoksuista, mutta jo alkutahdeista lähtien kummankin joukkueen sisäpeli rullasi höyryjyrän lailla.

Kirittäret vyörytti tilanteita vakuuttavasti heti ensimmäisen jakson aluksi. Vaikka Manse meni heti ensimmäisen vuoron alussa 0-1 johtoon, niin Kirittäret ei siitä häkeltynyt. Ensimmäisen tasoittavalla kärki teki tilannetta vastustamattomasti ja kaksi ensimmäistä juoksua otettiin lyhyillä Mansen siepparin tontilta. Kakkoskärki jatkoi siitä mihin ykköskärki päätyi eli rakensi vastustamattomasti tilannetta ja Oona Kinnunen löi välilyönnillä Kirittäret jo 3-1 johtoon.

Vaikka Manse toisessa vuorossa teki kovalla ykköskärjellään kavennusjuoksun, niin toisen tasoittavalla Kirittäret painoi vaan kaasun pohjaan ja karkasi Tinja Töyrylän kahdella kotiutuksella ja Sara Kujasen kakkosjatkelyönnillä jo 6-2 johtoon. Mansen sisäpeliä saatiin jo jakson edetessä hieman kuriin ja kolmannen tasoittavalla Venla Karttunen löi jo toistamiseen Viivi Partasen kotiin tilanteeksi 7-2. Jos aiemmissa peleissä Kirittärien nollatilanteen purku Mabseb lukkaria Venla Tanhuaa vastaan oli hieman takunnut, niin nyt siitä ei ollut tietoakaan. Tästä Manse ei enää noussut, vaan Kirittäret kyttäsi kylmän viileästi takapaloja ja pakotti Mansen jo hieman toivottomiinkin yrityksiin. Anna Ala-Kauhaluoman kavennus oli enää kosmetiikkaa ja ensimäinen jakso Kirittärille lukemin 7-3.

Toisen jakson alussa Kirittärien huippuvireinen kärki jatkoi tilanteiden luomista ja lopulta Sara Kujanen vei keskisaumasta Kirittäret 1-0 johtoon. Manse ei tästä häkeltynyt, vaan hivutti itsensä 1-2 johtoon, kun Kirittärien peli hieman alkoi yskähdellä.

Kolmannen aloittavalla Kirittäret tasoitti lukemat 2-2 Jutta Myllyniemen lyhyellä ykkösrajaan ja Viivi Partanen toi jo ottelun kolmannen juoksunsa. Jatkotilanteesta tuli harmillisesti kaksi paloa ja vuoronvaihto, kun tappikumura jäikin etupelaajan räpylään. Kolmannen tasoittavalla Mansen kärki rakensi palottoman ajon siihen asti 100% pelin pelanneelle Ala-Kauhaluomalle, mutta viimein Ala-Kauhaluoman kakkospuolen lyöntiratkaisut saatiin torjuttua.
Myös ottelussa 1/7 kärkkärit lyönyt Siri Eskola saatiin jälleen kiinni, mutta Lina Olenius löi keskisaumasta Mansen jälleen 2-3 johtoon.

Viimeisessä vuoroparissa Kirittärien lyöntijärjestys lähti harmillisesti lähes pahimmasta mahdollisesta paikasta eli Tinja Töyrylästä eikä kakkoskärjellä saatu enää kotiutustilannetta rakennettua, joten toinen jakso Manselle ja peli supervuoroon.

Supervuoron aloittavalla Manse teki kärjestä tilannetta ja lopulta Maija Vastamäki vei tappikumuralla Mansen 0-1 johtoon tuojana Kiira Kauttto. Jatkotilanteessa kauden ennätysyleisö pelästyi 100% ottelussa kentälle menneen Viivi Partasen saatua pallon kovasta lyönnistä jalkaan, mutta pienen virvoittelun jälkeen Viivi pystyi jatkamaan peliä ja tekikin heti seuraavasta tilanteesta palon kotiin. Superin tasoittavalla Kirittärien kärki rakensi jälleen vastustamattomasti palottoman ajon, mutta tällä kertaa kotiutusyritykset jäivät kesyiksi eikä juoksuja saatu, joten tasainen ottelu päättyi Manselle 1-2s (7-3,2-3.0-1).

Pelinjohtaja Mattias Kitolaa ottelun lopputulos jäi pikkaisen kaivelemaan.

– Alussa oltiin todella hyviä, mutta pelin edetessä Manse paransi eikä meillä peli kestänyt vielä yhdeksää vuoroparia. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvääkin, ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvää peliä. Lopputulos harmittaa, mutta ehkä on jatkon kannalta hyväkin, että pelistä jäi jotain hampaankoloon.

Tappiosta huolimatta Kirittärillä oli onnistujia laajalla rintamalla. Ykköskärki Partanen – Mäki-Maukola – Karttunen oli lähes pysäyttämätön ja Ronja Salmela oli lautasen ääressä vakuuttava. Tasaisessa ottelussa pienet erot ratkaisevat ja Manse oli tällä kertaa lopussa piirun verran terävämpi.

Kirittäret päättää runkosarjan sunnuntaina 13.08.2023 klo 17:00 kotona Hippoksella Hyvinkään Tahkoa vastaan.