Kirittäret kaatoi JoMan erikoisten vaiheiden jälkeen

– Otteluraportit, Superpesis

Kirittäret hallitsi avausjaksoa, mutta päästi yhdellä läpärillä JoMan tasoihin. 2. jakso ratkaisi Sara Kujasen kunnarilla, kun JoMa jäi purnaamaan laitonta lyöntiä,

Kirittäret aloitti ulkona erittäin terävästi eikä päästänyt JoMan etenijöitä kertaakaan edes ykköspesälle. Omalla sisävuorolla järjestettiin kärjestä heti paloton ajo, mutta kotiuttajat olivat hieman kohmeessa eikä juoksuja syntynyt. Toisella yrittämällä JoMa pääsi jo painostamaan kahdella kotiutustilanteella, mutta Emma Körkkö poltti etenijät kotipesään.

Tasoittavalla vuorolla Venla Karttunen ja Tinja Töyrylä löivät Kirittäret jo 2-0 johtoon, mutta sitten tapahtui se, mitä on nähty tällä kaudella aiemminkin. Kun peli on täysin omassa lapasessa, kaveri päästetään yhdellä onnistuneella kiskaisulla peliin mukaan. Kolmannen aloittavalla nimittäin Joensuun lyöjäjokeri Hanna Toivanen löi viimeisenä lyöjänä 2-rajasta läpi ja tasoitti pelin. Tämän jälkeen omaa sisäpeliä ei saatu enää rullaamaan, ja JoMan erinomainen tolppalukkari Veera Toikka piti Kirittärien lyöjät kurissa ja nuhteessa.

Toinen jakso lähti käyntiin jälleen Kirittärien palottomalla ajolähdöllä. Körkkö löi väliin ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Sitten seurasi erikoinen tilanne jonka seurauksena Kirittäret karkasi lopulta jaksovoittoon. Sara Kujanen tuli jatkamaan ajolähtöä ja pamautti painuvan lyönnin 2-jatkeelle. JoMan koppari Sini Haataja lakkasi kuitenkin pelaamasta, kun katsoi pallon menneen laittomaksi. JoMan ulkopelaajat jähmettyivät paikoilleen, mutta kun tuomarin vihellystä ei kuulunut, niin Kirittärien etenijät rullasivat pajatson tyhjäksi ja taululle syttyivät numerot 5-0. Kotijoukkue sai rakenneltua vielä yhden ajolähdön, ja kapteeni Laura Toikkanen löi 2-saumasta Kirittärien eduksi jo 6-0.

JoMa kavensi tasoittavalla Liinu Turpelan lyötyä 3-rajasta 6-1. Toisessa vuoroparissa koko alkupelin pimennossa ollut JoMan ykköskärki Johanna Pirskanen löysi Kirittärien 2-jatkeelta tilaa ja löi tyhjään kenttään jo JoMan toisen kunnarin. Tilanne oli 6-2. Vierasjoukkue sai tästä lisää virtaa ja painostus jatkui. Noora Pasi löi kahden palon tilanteessa 3-rajasta läpi mutta pallo pysähtyi muutama metri ennen suojaverkkoa erikoisesti 3-tuomarin jalkoihin. Polttoheitto lähti kotiin ja etenijä paloi selvästi. Tilanteen tulkinnasta käytiin jälleen parran pärinää aiheuttanut keskustelu, jonka päätteeksi lyönti tuomittiin uusittavaksi. Nyt Kirittäret pelasi takatilanteen varmasti ja lisäjuoksuja ei syntynyt. Heti perään Emma Körkkö viimeisteli ajolähdöstä jakson loppulukemiksi 7-2.

Voitto oli varmasti joukkueelle henkisesti helpottava kahden edellisen joukkueitten kohtaamisen päätyttyä Joensuun voittoon. Vaikka JoMa onkin pelannut hienon kauden, niin keskinäisissä otteluissa Kirittäret menetti pohjoiskarjalaisille kesän mittelöissä 7 sarjapistettä. Runkosarjan voittoa ei nyt siis ole tulossa, joten parempi lienee keskittyä vain voittamaan pelejä.

Tänään Kirittäret rakensi hyvin tilanteita, mutta kotiutuspuolella työmaa on vielä rakennusvaiheessa. Ulkopeli toimii pitkiä jaksoja erittäin mallikkaasti, mutta läpäreitä on tänä kesänä lyöty Kirittärien kenttään yllättävän paljon. Hienojakin asioita tapahtui. Ella Korpela pelasi muutaman vaisumman pelin jälkeen erinomaisen ulkopelin ja palkittiinkin joukkueensa 2-palkinnolla. Sara Kujanen löi Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin ja samassa rytäkässä Venla Karttunen toi uransa 100. juoksun kotipesään.

Kolmen pelin rankan viikon jälkeen joukkue pitää ansaitun lepopäivän. Tiistaina alkaa valmistautuminen keskiviikon tärkeään vieraspeliin Lapualla.