Kirittäret B-tytöt Tyttöjen Superpesiksen välieriin!

– B-tytöt, Otteluraportit, Talent

Kirittäret B-tytöt nousi tappion kynnykseltä lopulta voittoon kotiutuslyöntikilpailussa Roihuttarit vastaan.

Ilahduttavasti Kirittäret olivat järjestäneet etäkatsojillekin Facebookin kautta Tyttöjen Superpesiksen 2. puolivälierän Helsingin Roihuvuoressa. Monet linjoilla katsoneet saivat todistaa B-tyttöjen sitkeyttä naisjoukkueen tapaan ja kampeavan tappion partaalta voittoon.

Pelin lähtökohtana paikka välierissä aukeaa kahdella voitolla ja Kirittärille se oli katkolla maanantain ensimmäisen osaottelun voiton jälkeen. Ilahduttavasti Elsa Nyman oli vapautunut koronakaranteenista kokoonpanoon.

Roihu aloitti pelin heti Ella Reiman lyötyä 1+1 ja lukemiksi 3-0 vapaataipaleella. Kolmannessa vuoroparissa Roihu lisäsi johdon 4-0 parin Charlotta Häglund – Ella Reiman toimesta. Kolmannen tasoittavalla Venla Vapaavuoren kunnari ajolähdössä kakkospesän päältä toi meidät tasoihin. Roihun viimeinen vuoropari alkoikin sitten täydellä tykityksellä. Pääarkkitehtinä toimi jälleen kerran Lotta Nummikari kahdella kunnarillaan ja kolmella tavallisella, eikä Kirittäret siitä enää toipunut. Ensimmäinen jakso ansaitusti Roihulle lukemin 11-4.

Toinen jakso jatkoi ensimmäisen linjoilla Roihun siirtyessä ensimmäisen tasoittavallaan 1-0 johtoon Nummikarin jälleen lyödessä juoksun. Kirittärien ajoittain hieman tukkoinen sisäpeli sai happea 3. aloittavalla Venla Vapaavuoren hidastetulla Oona Kinnusen tuodessa tasoituksen 1-1. Roihu siirtyi jälleen tasoittavallaan johtoon 2-1 merkatulla välilyönnillä. Toisen jakson 4. vuoroparissa Kirittärien piti tehdä ainakin 2 juoksua, jotta ottelu saataisiin venytettyä supervuoroon. Sisäpeli alkoi viimeisellä hetkellä toimia ja onnistumiset seurasivatkin toistaan. Ella Jääskeläinen meni kentälle välilyönnillä, Viivi Partanen vaihtoi välilyönnillä ja Elsa Nyman rakensi palottoman ajolähdön. Ronja Salmelan kotiutus ei vielä tuota tulosta, mutta seuraavana ajoa purkamaan tullut Oona Kinnunen pudotti pallon keskelle Roihun pelaajia Viivi Partasen tuodessa tilanteeksi 2-2. Venla Vapaavuoren yritys ei tuonut vielä tarvittavaa johtojuoksua. Kahden palon ajolähdössä Iiris Rautio pisti toisellaan hermopallon kolmospolttajalle ja Kirittäret siirtyi ensimmäistä kertaa pelissä kuskin paikalle lukemin 2-3. Raution viimeinen lyönti putosi kolmosjatkeelle ja Elsa Nyman toi lukemiksi 2-4 suoraan kakkoselta asti. 4.tasoittavalla Roihu painosti, mutta Kirittärien räpylä piti tärkeissä paikoissa. Toinen jakso 2-4 Kirittärille.

Supervuoro alkoi Roihun sisävuorolla ja kotijoukkue saikin tilanteen heti rakennettua. Jatkuvassa ajossa Kirittärien ulkokentän hermo kuitenkin piti ja Roihu jäi lopulta juoksuitta. Kirittärien sisävuoro ei tuottanut kuitenkaan voittojuoksua, vaikka kerran kotiuttamaan pääsimmekin.

Kotiutuskilpailussa Roihu aloitti sisällä. Ensin Lotta Nummikari löi ottamaton vedon kolmosluukkua kohti ja kolmannessa parissa Ellen Kentala löi tilanteeksi 2-0 kolmospuolelta pienellä ulkopelin sirvahduksella. Kirittärien ulkokenttä kesti hienosti muut Roihuttarien yritykset.

Kotiutuslyöntikilpailu oli lopulta Kirittärien heiniä. Ensimmäinen parimme Ronja Salmela painoi palloa väliin ja Viivi Partanen kiisi juoksun. Toinen parimme Oona Kinnunen-Elsa Nyman onnistui hienolla kakkosrajanäpillä, jota Roihun sieppari hetken punnitsi ja se riitti Elsalle. Kolmas parimme toi heti voiton, kun mahtavia siivuja tänään esittänyt Venla Vapaavuori upotti kupperin kakkoskopparin eteen ja Fanni Käyrä sai jo lipulla tuuletella voittojuoksuamme 2-3.

Välierät kutsuu ja taistelu mitaleista jatkuu!

Kapteeni ja Kirittärien parhaana palkittu Venla Vapaavuori oli iloinen voiton ratkettua.

Ottelusarja oli jännittävä ja tiukka niin kuin pitääkin olla ja oli kova joukkue vastassa. Molemmissa peleissä alku oli takkuista, mutta pelin kulussa pystyttiin parantamaan tasoa. Se on merkki siitä, että tässä on kova ja sitkeä joukkue kasassa, joka ei helpolla luovuta! Etenkin tänään peli oli kaikenlaisten tunteiden vuoristorata ja ihan mahtavaan voittoon päättyi. Lähdettiin peliin hyvällä ilmeellä ja päättäväisinä siitä, että Jyväskylään ei lähetä ilman voittoa.

Katsomoonkin oli tullut hyvät tukijoukot kannustamaan meidät voittoon. Nyt pienen tauon jälkeen katseet kohti välieriä!

Mitkä olivat tunnelmat B-tyttöjen pelinjohtaja Mattias Kitolalla pelin jälkeen?

Hyvät on tottakai fiilikset itsellä ja joukkueella. Kovaa jouduttiin molemmissa otteluissa vääntämään ja se on kova temppu, että hävittyjen 1. jaksojen jälkeen on noustu otteluvoittoihin niin tänään kuin maanantaina. Äärimmäisen ylpeä jokaisesta yksilöstä tässä joukkueessa.

Valmistautuminen vastustajaan oli meillä täysin superpesistasoinen ja tosi tarkasti opiskeltiin vastustajan jokainen yksilö. Roihu on erittäin laadukas ja erittäin hyvin valmennettu joukkue ja välillä vaikka kuinka hyvin ollaan opiskeltu mitä tulee niin kaveri suorittaa sen niin laadukkaasti, että siinä ei ole mahdollisuuksia. Nämä pitää pelissä hyväksyä, että aina ei olla itse onnistuta vaan vastustaja onnistuu myös.

Päällimmäisenä ratkaisevana tekijänä tulee mieleen sellainen sitkeys mitä meillä tässä on. Kaiken aikaa ei tässä ottelusarjassa oltu parhaimmillamme ja kaveri pääsi välillä kovastikin hallinnan tunteeseen. Kuitenkin kun otteluja on ratkaistu, niin silloin on sisä- ja ulkopeli ollut parhaimmillaan ja se on kovan joukkueen ja kovien yksilöiden merkki. Jokainen yksilö on tehnyt aivan valtavan työmäärän ja ansaitsee tulla erikseen mainituksi. Koen, että tässä porukassa nimenomaan joukkueena asioiden kokeminen ja yhdessä eteneminen on meidän ehdottomia vahvuuksia.

Kausi jatkuu ja pari lepopäivää ovat varmasti paikallaan ja sitten aloitetaan valmistautuminen tulevaan välieräsarjaan.