Ykköspesiksen 1. nousukarsintaottelu 26.08. Laitila – Kirittäret NSS 1-2s (10-11, 4-2, 1-3)

– B-tytöt, Yleinen

Kirittäret NSS voitti vaiherikkaan 1. nousukarsintaottelun supervuorossa

Ensimmäisellä jaksolla käytiin läpi jotakuinkin kaikki draaman kaaren vaiheet ja vähän ylikin. Kirittäret NSS karkasi ensimmäisessä vuorossa jo 1-7 johtoon, mutta 4A jälkeen taululla olikin Laitilan johtolukemat 10-8. Tasoittavalla kärki rakensi ajolähdön ja Silja Kantanen kavensi 10-9. Jatkotilanteessa Oona Nymanin ensimmäinen kotiutusyritys näpillä päätyi paloon kotipesään, mutta heti perään toinen lähes identtinen yritys sitten yllätti kolmosvahdin täysin ja lukemat tasoihin 10-10. Jakso ratkesi lopulta Laitilan koppareiden pudotukseen ja Silja Kantasen yllättävään juoksun arvoiseen karkaamiseen.

Toisella jaksolla Kirittäret NSS tilanteiden rakentelu ei sitten ottanut onnistuakseen oikein millään ja Laitila venytti ottelun superiin. Superissa kärki hieman lähti nikotellen liikkeelle, mutta ykköstilanteessa Ronja Salmela yllätti takakentän 1+1 arvoisesti. Kun perään Ronja toi tuplajuoksun Elsa Nymanin lyömänä, niin superin aloittavalla saldona olikin mukavat 3 lyötyä. Superin tasoittavalla Laitilan vahva kärki sai tehtyä ajolähdön, josta saivatkin juoksun tehtyä, mutta vastaavasti Laitilan lyöntipeli hieman jäätyi. Kirittäret NSS sai tiivistettyä ulkokenttänsä ja pääsi lopulta juhlimaan superin voittoa juoksuin 1-3. Kirittäret NSS ykköpalkinnolla palkittiin Aino Vapaavuori ja II Elsa Nyman.

Ottelusarjan toinen osaottelu pelataan nykytiedon mukaan la 05.09. klo 12:00 Hippoksella. Kahdella otteluvoitolla joukkue lunastaa paikan Ykköspesiksestä.