NSS Itälohkon 2. finaali Kuusankoski – Kirittäret 1-2 (3-2, 0-8, 0-1)

– B-tytöt, Yleinen

Kirittäret NSS taisteli vierasvoiton Kuusankoskella ja vei lohkofinaalit puhtaasti otteluvoitoin 2-0.

Kuusankoski heräsi taistelemaan viime sunnuntain selkäsaunan jälkeen eikä myynyt nahkaansa halvalla. Ensimmäisellä jaksolla Kuusankosken sisäpeli saatiin pidettyä aika hyvin aisoissa, mutta niin vain Kuusankoski puristi viime hetkillä jaksovoiton. Toisella jaksolla voittajasta ei ollut epäselvyyttä, vaikka ketsuppipullo aukenikin kunnolla vasta kolmannessa vuoroparissa. Supervuorossa kotijoukkueen sisävuoro saatiin pysäytettyä viiden lyöjän mittaiseksi eikä juoksuja annettu. Tasoittavalla vuorola kärki sai rakennettua takatilanteen yhdellä palolla ja neljäntenä lyöjänä Elsa Nyman löi vapauttavan voittojuoksun Riina Kankaanperän kirmatessa kotiin.

Mailan varressa Silja Kantanen jatkoi mainiota lyöntivirettään lyömällä 5 juoksua, kahdella juoksulla säestivät Ronja Salmela ja Oona Nyman. Tuoduissa kärki Aino Vapaavuori ja Riina Kankaanperä toivat molemmat 3 juoksua, jokeri Iida Pajunen säesti kahdella tuodulla.

Voitoilla Kuusankoske Puhtia vastaan Kirittäret NSS lunastaa paikan Ykköspesiksen nousukarsintaotteluihin Laitilan Jyskettä vastaan. Paikka ykköspesikseen irtoaa kahdella voitolla ja ottelut alkavat vieraspelillä Laitilassa alustavasti su 30.08. Hippokselle Laitila saapuu alustavasti la 05.09. ja mahdollinen kolmas kohtaaminen olisi taas Laitilassa su 06.09.